Satake Cutlery Sword Smith 16 cm Deba Nůž
Popis
Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se do něj tvrdě narážet. K řezání kosti stačí lehce zatlačit na hřbet nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu vašich pohybů, což je zvláště důležité, když potřebujete nůž do těsných míst.
Technická data:Čepel – molybden-vanadová ocel
Rukojeť – polypropylen
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 28,3 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – 2,5 mm
Způsob ostření – jednostranný
Hmotnost – cca. 150 g