Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž yanagiba sashimi 20,5 cm 801843
Popis
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž používaný k řezání čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je ideální pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými přísadami. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlépe je provádět rovnoměrný pohyb nožem Yanagi jedním směrem: k sobě.<br \><br \>Čep – molybden-vanadiová ocel Rukojeť – přírodní dřevo přepravky Tvrdost – 56–58 HRCD Celková délka – 31,8 cm Čepel délka – 20,5 cm Šířka čepele – 3,0 cmTloušťka čepele – 1,6 mmZpůsob ostření – jednostranné pravostranné broušeníHmotnost – cca 99 g<br \><br \>