Satake Cutlery Nůž Satoru Sashimi 21 Cm
Popis
Kuchyňský nůž Satake Satoru Sashimi 21 cm
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Skvěle se hodí k přípravě sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlepší je použít nůž Yanagi k rovnoměrnému pohybu jedním směrem: k sobě.
Technická data:
Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 34,8 cm
Délka čepele – 20,8 cm
Šířka čepele – 3,1 cm
Tloušťka čepele – cca. 2,3 mm
Hmotnost – cca. 182 g
Kuchyňské nože Satake Satoru nabízejí uživatelům optimální poměr ceny a kvality. Odolné čepele jsou vyrobeny ze silné nerezové oceli s přídavkem molybdenu, který zvyšuje jejich životnost a odolnost proti korozi. Celotangové nýtované rukojeti jsou vyrobeny z hladkého bakelitu plněného dřevitou moučkou, který je odolný proti poškrábání a vysokým teplotám. Nože této řady jsou pevné, dobře vyvážené a jsou ideální pro každodenní práci.