Satake Cutlery Nůž Santoku 17 cm Yoshimitsu
Popis
Univerzální japonský kuchařský nůž na krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje nárazům kloubů o prkénko. Díky svým značným rozměrům je nůž ideální pro krájení velkého ovoce a zeleniny, jako je meloun, cuketa nebo zelí.
Technické údaje: – Kuchyňská linka s rozkrojeným nožem, která je vhodná pro použití v kuchyni:Čepel – rezavá ocel SK-5
Tvrdost – 62 HRC +/- 1
Celková délka – 30 cm
Délka čepele – 17 cm
Šířka čepele – 4,5 cm
Tloušťka čepele – cca 2,3 mm
Hmotnost – přibližně 110 g
Nože Satake Yoshimitsu jsou ideální volbou pro milovníky tradičních nástrojů ze země vycházejícího slunce. Čepele jsou vyrobeny z velmi pevné a tvrdé vysoce uhlíkové oceli SK-5, která zůstává fenomenálně ostrá po dlouhou dobu. Dřevěné rukojeti osmihranného tvaru jsou vyztuženy plastovým kroužkem. Díky svým výjimečným vlastnostem jsou nože z uhlíkové oceli vysoce ceněny japonskými mistry kuchaři, i když vyžadují větší péči.
Tvrdost HRC +/- 1: | 62 |
Čepel z nerezové oceli: | Ne |
Způsob ostření: | Oboustranně symetrické |
Vícevrstvá ocel: | Ne |
Materiál rukojeti: | Tradiční japonská rukojeť |
Typ nože: | Kuchyňský nůž |
Délka čepele: | délka: 17 cm |
Typ čepele: | Santoku |
Ocel: | SK-5 |