Satake Cutlery Nůž Santoku 17 cm Nashiji Natural
Popis
Univerzální japonský kuchařský nůž na krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje nárazům kloubů o prkénko. Díky svým značným rozměrům je nůž ideální pro krájení velkého ovoce a zeleniny, jako je meloun, cuketa nebo zelí.
Technické údaje: – Kuchyňská linka s rozkrojeným nožem, která je vhodná pro použití v kuchyni:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 30 cm
Délka čepele – 17 cm
Šířka čepele – 4,5 cm
Tloušťka čepele – cca 1,8 mm
Hmotnost – přibližně 90 g
Satake Nashiji Natural je řada klasických japonských nožů s jedinečným designem, jejichž čepel je dokončena ve stylu „nashiji“, který odkazuje na starobylou techniku zdobení mečů. Krásná textura, připomínající drsnou slupku japonské hrušky nashi, má i praktický význam, protože jemné vroubkování usnadňuje oddělování produktů od nože. Vysokokarbonová nerezová ocel 420J2 je mimořádně odolná proti korozi a snadno se brousí. Kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou velmi lehké a příjemné na dotek. Robustní kroužek z odolného plastu účinně zabraňuje vyklouznutí čepele.
Tvrdost HRC +/- 1: | 56 |
Čepel z nerezové oceli: | Ano |
Způsob ostření: | Oboustranný symetrický |
Vícevrstvá ocel: | Ne |
Materiál rukojeti: | Klasická nýtovaná |
Typ nože: | Kuchyňský nůž |
Délka čepele: | délka: 17 cm |
Typ čepele: | Santoku |
Ocel: | 420J2 |