Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 cm Yoshimitsu
Popis
Satake Yoshimitsu profesionální japonský nůž, Nakiri 16 cm.
Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.
Specializovaný japonský nůž určený ke krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené suroviny rychle přenést do salátové mísy nebo na pánev. Zkušený kuchař může tenký nůž Nakiri použít k výrobě ozdobných průsvitných plátků (metoda katsura-muki). Rovné ostří slouží ke krájení ve svislé linii a umožňuje použití mnoha různých technik, např. julienne nebo chiffonade.
Profesionální japonský nůž Satake Yoshimitsu, Nakiri 16 cm.
Čepel: rezavá ocel SK-5
Tvrdost: 62 HRC
Celková délka: 33,8 cm
Délka čepele: 16 cm
Šířka čepele: 16 cm: 4,6 cm
Tloušťka čepele: přibližně 2,1 mm
Hmotnost: přibližně 105 g
Hlavní vlastnostiTvrdost HRC +/- 1: | 61 – 62 |
Čepel z nerezové oceli: | Ne |
Způsob ostření: | Způsob ostření: jednostranný pravotočivý |
Vícevrstvá ocel: | Ne |
Materiál rukojeti: | Tradiční japonská rukojeť |
Typ nože: | Nůž na sushi, Kuchyňský nůž |
Délka čepele: | délka: 16 – 19 cm |
Typ čepele: | Ušuba |
Ocel: | SK-5 |
Nože Satake Yoshimitsu jsou ideální volbou pro milovníky tradičních nástrojů ze země vycházejícího slunce. Čepele jsou vyrobeny z velmi pevné a tvrdé oceli SK-5 s vysokým obsahem uhlíku, která zůstává fenomenálně ostrá po dlouhou dobu. Dřevěné rukojeti ve tvaru osmiúhelníku jsou vyztuženy plastovým kroužkem. Díky svým výjimečným vlastnostem jsou nože z uhlíkové oceli vysoce ceněny japonskými mistry kuchaři, i když vyžadují větší péči.