Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Deba 12 cm
Popis
Nůž Magoroku Saku Satake Deba 12 cm
Tradiční japonský nůž se silnou, zužující se čepelí, který se používá k odstraňování hlav a filetování ryb tak, aby se nepoškodilo jejich jemné maso. V Japonsku se často používá i k ořezávání drůbežího masa, není to však klasický sekáček a nemělo by se s ním silně mlátit. Chcete-li proříznout kost, stačí lehce zatlačit na hřbet nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu pohybů, což je důležité zejména tehdy, když potřebujete nůž dostat do úzkých míst.
Technické údaje:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Rukojeť – kroužek z magnoliového dřeva
Tvrdost – 56–58 HRC
Celková délka – 23,7 cm
Délka čepele – 12,0 cm
Šířka čepele – 3,3 cm
Tloušťka čepele – 1,8 mm
Způsob broušení – jednostranné broušení
Hmotnost – cca 62 g