Satake Cutlery Nůž Deba 15,5 Cm Nashiji Natural
Popis
Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se do něj tvrdě narážet. K řezání kosti stačí lehce zatlačit na hřbet nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu vašich pohybů, což je zvláště důležité, když potřebujete nůž do těsných míst.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 29,2 cm
Délka čepele – 15,5 cm
Šířka čepele – 4,7 cm
Tloušťka čepele – cca. 3 mm
Hmotnost – cca. 110 g
Satake Nashiji Natural je řada klasických japonských nožů s jedinečným designem, s čepelí zakončenou ve stylu „nashiji“, který odkazuje na starou techniku zdobení mečů. Krásná textura připomínající hrubou slupku japonské hrušky nashi má také praktický význam, protože jemné prohlubně usnadňují opuštění nože. Vysoce uhlíková nerezová ocel 420J2 je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou velmi lehké a příjemné na dotek. Pevný kroužek z odolného plastu účinně zabraňuje vyklouznutí čepele.
Hlavní rysyTvrdost HRC +/- 1: 56
Nerezová čepel: Ano
Způsob ostření: Jednostranné pravotočivé
Vícevrstvá ocel: Ne.
Materiál rukojeti: Tradiční japonský
Typ nože: Kuchyňský nůž
Délka čepele: 15 cm
Typ čepele: Deba
Ocel: 420J2