Satake Cutlery Japonský nůž Deba 15,5 cm
Popis
Nůž Satake Megumi Deba 15,5 cm
Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se do něj tvrdě narážet. K řezání kosti stačí lehce zatlačit na hřbet nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu vašich pohybů, což je zvláště důležité, když potřebujete nůž do těsných míst.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 29,2 cm
Délka čepele – 15,5 cm
Šířka čepele – 4,7 cm
Tloušťka čepele – cca. 3 mm
Hmotnost – cca. 110 g
Nože Satake Megumi Classic jsou vynikajícím úvodem do světa tradičních japonských nožů. Robustní čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Klasické, kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy kroužkem z odolného plastu, který účinně zabraňuje vyklouznutí čepele. Nože z této řady jsou skvělé jako první krok na cestě k odhalení tajemství japonské kuchyně.