Satake Cutlery Deba Nůž Tomoko 15,5 Cm
Popis
Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se do něj tvrdě narážet. K řezání kosti stačí lehce zatlačit na hřbet nože a provést rychlý a přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu vašich pohybů, což je zvláště důležité, když potřebujete nůž do těsných míst.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 28 cm
Délka čepele – 15,5 cm
Šířka čepele – 5 cm
Tloušťka čepele – cca. 3 mm
Hmotnost – cca. 135 g
Kuchyňské nože ze série Satake Tomoko jsou skvělou nabídkou pro zastánce ekonomických řešení v každodenní práci. Odolné čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Jednoduché, dřevěné rukojeti jsou příjemné na dotek. Nože z této řady jsou nenáročné na údržbu a perfektně plní základní funkce v kuchyni a pro milovníky japonského nářadí je jejich cena opravdu přívětivá.
Hlavní rysyTvrdost HRC +/- 1: 56
Nerezová čepel: Ano
Způsob ostření: Jednostranné pravotočivé
Vícevrstvá ocel: Ne.
Materiál rukojeti: Klasický nýtovaný
Typ nože: Kuchyňský nůž
Délka čepele: 15 cm
Typ čepele: Deba
Ocel: 420J2