Satake Cutlery Deba nůž 18 cm Sashimi & Deba
Popis
Satake příbory
Satake S/D Kuchyňský nůž Deba 18 cm
Tradiční japonský nůž s tlustým, zužujícím klingem, který slouží k odhrotování a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku bývá často používán k výrobě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by s ním silně udeřit. Chcete-li řezat kost, stačí lehce stisknout hřbet nože a provést rychlý, přesný řez. Ostrá špička a krátká čepel usnadňují kontrolu pohybu, což je zvláště důležité, když potřebujete dostat nožem do těsných míst.
Technické údaje:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 32,5 cm
Délka čepele – 12 cm
Šířka klínu – 5,2 cm
Tloušťka klínu – cca. 4,3 mm
Hmotnost – cca. 200 g
Kategorie nožů Sashimi & Deba zahrnuje dva charakteristické modely tradičních japonských nožů různých délek. Pevné klíny jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je mimořádně odolná proti korozi a snadno brousí. Klasické kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy kroužkem z odolného plastu, což účinně zabraňuje vyklouznutí klínu. Tyto nože jsou nabroušené jednostranně a určené pro praváky.
Hlavní vlastnosti Tvrdost HRC +/- 1: 56 Nerezový klín: Ano Způsob ostření: Jednostranný pravák Ocel vícevrstvá: Ne Materiál rukojeti: Tradiční Japonská Typ nože: Nůž na Sushi, Kuchyňský nůž Délka čepele: 18 cm Typ čepele: Deba Ocel: 420J2
- Kód výrobce: 804–172