Samura Sekací nůž Samura Harakiri
celková délka 302 mm,
délka čepele 180 mm,
ABS rukojeť,
hmotnost 340 g Výběr je obrovský. Podívejte se, proč se vyplatí vybrat si japonskou značku SAMURA? Svou cestu jsme začali v roce 2003. První Celý popis
Popis
- Čepel z oceli AUS-8 (58 HRC),
- celková délka 302 mm,
- délka čepele 180 mm,
- ABS rukojeť,
- hmotnost 340 g
Svou cestu jsme začali v roce 2003. První produktové řady jsme vyrobili s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice zasahují hluboko do naší DNA. Jsme si naprosto jisti, že japonský nůž řeže lépe než evropský. Japonské nože zůstávají ostřejší a déle si zachovávají své ostří.
Japonské nože ale mají své slabiny. Autentické japonské nože jsou příliš křehké a nadměrně tvrdé. Vyžadují zvláštní péči. Mohou se snadno poškodit i nárazem do malé kosti. Mnoho japonských nožů je vyrobeno z vysoce uhlíkové oceli, která rychle reziví.
Tyto nedostatky jsme se rozhodli odstranit a ponechali jsme pouze to nejdůležitější – japonský řezný výkon.
Čtyři roky jsme experimentovali a vytvořili Samura – symbiózu japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Nože Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 – 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a měkké zužování od hřbetu, což jim dává fantastický řezný výkon.
Nože Samura jsou broušeny pod úhlem 17 stupňů. To je více než na japonských nožích, ale méně než na evropských nožích.
Na rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s měkkým povlakem, Kraton a kompozity.
V roce 2008 jsme uvedli na trh první řadu keramických nožů Samura vyrábí nože ve výrobních závodech ve čtyřech zemích od roku 2010. V současnosti vyrábíme 18 nožových řad a obrovské množství kuchyňských doplňků Každý rok vytváříme minimálně tři nové řady nožů .