Samura OKINAWA Nůž Yanagiba 27 cm (SO-0111)
Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura OKINAWA Nůž Yanagiba s délkou čepele 27 cm připomíná svým vzhledem tradiční japonské meče. Tento vzhled podtrhuje jednostranná čepel a dokonalá rukojeť z palisandrového dřeva. Nůž Yanagiba ovšem nezaujme pouze svým designem, ale především díky perfektním vlastnostem. Dokonalá geometrie nože OKINAWA yanagiba je zárukou přirozené a ničím nenarušené chutě pokrmů. Maximální hygienu a snadnou manipulaci s nožem zabezpečuje černá nylonová opěrka na rukojeti. Na rozdíl od jiných nožů vyniká nůž OKINAWA Yanagiba extrémně dlouhou čepelí. Přestože nůž Samura OKINAWA bývá někdy označován za šéfkuchařský sushi a sashimi nůž, bez problémů si poradí se zpracováním surovin mezinárodní kuchyně (steaky, mořské plody i zelenina). Nejlepší japonská ocel AUS-8 dodává čepeli požadovanou tvrdost, kterou si uchovává po dlouhou dobu.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 42 cm
Délka čepele: 27 cm
Hmotnost: 226 g
Návod na údržbu sortimentu Samura ke stažení: