Kasumi Santoku nůž kovaný VG10 délka 18 cm
Popis
Kasumi
Santoku nůž má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, který postupně zaobluje na konci a vytváří tak rovnější okraj. Díky prohlubním na čepeli při krájení vytvoří malé vzduchové kapsy, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži. Santoku nůž bude skvěle vyjímat při krájení na tenké plátky masa a ryb.
Nože řady VG-10 PRO vytvořené odborníky KASUMI kombinují ty nejlepší výrobní technologie, které byly po staletí zdokonaleny. Ručně vyráběné pokračují v tradici, která vyvíjí při výrobě mečů.
Řezací čepel KASUMI VG-10 PRO je vyrobena z japonské monolitické vysoce uhlíkové nerezové slitiny s významným obsahem kobaltu. Při procesu vytvrzování bylo dosaženo ideální tvrdosti 59–60 stupňů pro profesionální použití v kuchyni na stupnici Rockwell. Technologie výroby zaručuje úroveň ostrosti, která převyšuje většinu nožů dostupných na trhu. Ocel VG-10 PRO zajišťuje pružnost čepele a odolnost proti zlomení.
Rukojeť z pryskyřice skvěle padne do ruky, je hygienická a odolná.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ve středním Japonsku, které je známé výrobou nožů té nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seky, kde vyráběl meče nejvyšší kvality, které si přál v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky své kvalitní zemi pro temperování čepelí, přístup k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda tvrzení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysokou estetickou hodnotu, udělala ze mečů ze Seky oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci je stále kultivované a nože KASUMI lze bezpochyby nazývat specialitou SEKI.
Vlastnosti produktu
- čepel: monolitická ocel VG-10PRO
- elastický
- vysoká odolnost proti deformaci a praskání
- netoxický kov
- odolné vůči korozi a otěru
- neabsorbuje pachy
- neabsorbuje vlhkost
- nezpůsobuje alergie
- rukojeť: polymerová
- lehká
- odolná
- Kód výrobce: K-54018