Kasumi Santoku nůž kovaný Titanium délka 18 cm
Popis
Kasumi
Nůž Santoku má čepel tenčí než tradiční kuchařský nůž, která na konci postupně zakulacuje a vytváří tak jednodušší hranu. Díky prohlubním na čepeli při krájení tvoří malé vzduchové kapsy zabraňující ulpívání krájených produktů na noži. Nůž Santoku skvěle poslouží při krájení na tenké plátky masa a ryb.
Nože TITANIUM jsou řadou nejkvalitnějších nožů potažených titanem od japonské společnosti KASUMI.
Čepel z molybden-vanadiové oceli potažená vrstvou titanu zaručuje nejvyšší ostrost. Titanový povlak je k dispozici ve dvou barvách. Titan je netoxický kov a díky vlastnostem nevytváří na povrchu železité ionty, krájené potraviny jsou zbaveny kovové pachuti. Titan je odolný proti korozi, a proti oděru, díky čemuž jsou nože Titanium nenahraditelným nástrojem v profesionální kuchyni. Výběr ze tří barevných provedení – stříbrné, zlaté nebo modré – z nich navíc dělá stylový designový prvek interiéru.
Vlastnosti titanu:
– vysoká odolnost proti korozi,
– netoxický,
– chemo a kyselinovzdorný,
– vyšší odolnost proti oděru od oceli,
– hygienický,
– hypoalergenní,
– bez zápachu
Pravidla použití:
– používejte na prkénko,
– nepoužívejte k sekání,
– nepoužívejte ke krájení masa nebo drůbeže s kostmi,
– nepoužívejte ke krájení zmrazených potravin,
– nože Titanium lze mýt v myčce nádobí, ale pro prodloužení jejich trvanlivosti doporučuje ruční mytí s použitím jemných mycích prostředků
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI nacházejícím ve středním Japonsku proslulém výrobou nejkvalitnějších nožů. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl nejkvalitnější meče žádané po celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky vhodné kvalitě půdy pro temperování čepelí, přístupu k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické vlastnosti dělaly z mečů ze Seki oblíbené samurajské meče. Předávané z generace na generaci mistrovské řemeslo je stále kultivováno a nože KASUMI lze bezpochyby nazvat specialitou SEKI.
Vlastnosti produktu
- čepel: ocel molybden-vanadiová
- zpevňující titanový povlak
- netoxický kov
- odolný proti korozi a oděru
- generování iontů železa na povrchu eliminuje kovovou pachuť krájených potravin
- neabsorbuje pachy
- nevyvolává alergie
- nejvyšší ostrost
- rukojeť: polypropylen
- odolný teplotám do 90 C
Kód produktu K-22018 Určení Santoku Délka (cm) 18 Řada Titanium Materiál ocel vysoce uhlíková Značka Kasumi Vyrobeno v Seki / Japonsko
- Kód výrobce: K-22018