Kasumi Nůž vykosťovací, široký kovaný VG10 HM délka 14 cm
Popis
Kasumi
Nůž na odkapávání je určen k oddělování masa všeho druhu od kosti. Dlouhá, zakřivená čepel snadno pohybuje podél kosti a umožňuje tak přesnou práci.
Nože řady HM jsou vyrobeny z kobaltové vysokouhlíkové oceli určené pro výrobu nožů nejvyšší kvality. Čepel je vytvrzena na úroveň 59–60 Rockwellovou stupnicí, díky čemuž je idelání vhodné pro profesionální použití. Účinek kladiva je výsledkem kování za tepla s tlakem 300 tun, což dále zvyšuje pevnost oceli. Unikátní originální vzor kladiva také zajišťuje, že řezané výrobky neulpívají na stranách čepele. Rukojeť z polyresinu je hygienická, odolná a pohodlně padne do ruky.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ve středním Japonsku, které je známé výrobou nožů té nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seky, kde vyráběl meče nejvyšší kvality, které si přál v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky své kvalitní zemi pro temperování čepelí, přístup k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda tvrzení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysokou estetickou hodnotu, udělala ze mečů ze Seky oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci je stále kultivované a nože KASUMI lze bezpochyby nazývat specialitou SEKI.
Vlastnosti produktu
- čepel: ocel
- tvrdost 59–60 Rocwell
- kované za tepla pod tlakem 300 tun
- ocel vyztužená kladivem
- široká čepel
- netoxický kov
- odolné vůči korozi a otěru
- neabsorbuje pachy
- nezpůsobuje alergie
- rukojeť: polyacetylátová pryskyřice
- lehká
- odolná
- hygienický
- dobře přizpůsobí tvaru ruky
- Kód výrobce: K-72014