Kasumi Nůž Sashimi 24 Cm, Tora
Popis
Nůž Sashimi nebo nůž Yanagiba má štíhlou, celkem dlouhou a extrémně ostrou čepel. Používá se při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umožňuje přesné krájení estetických plátků, které se snadno oddělují od nože. Nůž Sashimi nutí kuchaře k krájení – měl by řezat pouze jedním směrem k vám. Díky tomu nezůstávají na povrchu krájeného produktu žádné klikaté stopy a průřez plátku je dokonalý, nedrcený a netrhaný.
Osud:
- krájení
- krájení
- filetování
Značka Kasumi patří japonskému výrobci Sumikama Cutlery. Továrna, kde se vyrábí nože Kasumi, se nachází v srdci Japonska – ve městě Seki, které patří do prefektury Gifu. Koho zajímá historie samurajů, ví, že právě v této oblasti byly vyrobeny nejdokonalejší meče těchto rytířů. A v tomto případě tomu tak není. Tradice kování a kalení oceli se v Seki předává z otce na syna. Znalost tajů zpracování kovů umožňovala v minulosti vyrábět mimořádně účinné bílé zbraně a dnes je možné vyrábět vynikající nože, oceňované amatéry i profesionálními kuchaři.
Nástroje označené značkou Kasumi jsou vytvořeny s ohledem na staletou tradici japonského kovářství se všemi jeho pravidly. Jsou vyřezávané s vášní, každý z nich je mistrovským dílem píle a dokonalosti. Z tohoto popisu by se dalo předpokládat, že nože Kasumi budou japonské až do morku kostí. Je to však jinak. Společnost Sumikama Cutlery adresuje svou nabídku především západnímu zákazníkovi a právě s ním její konstruktéři navrhují nože s obecně vysoce evropeizovanými čepelemi a rukojetí. Jejich moderní tvary jsou oceňovány po celém světě: čepele nožů Kasumi Damašek získaly dvakrát prestižní ocenění Design Plus.
Nože Tora se doporučují především lidem, kteří chtějí zjistit, co je na japonských nožích tak zvláštního. Tvary magnóliových rukojetí těchto nožů se ideálně hodí do ruky a potažení magnóliového jádra rukojeti epoxidovou vnější vrstvou ji činí odolnou, přiměřeně lehkou a vyváženou. Čepele nožů Kasumi Tora jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové molybden-vanadiové oceli. Jsou velmi ostré, odolné proti korozi a snadno se čistí.
Technická data:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Materiál rukojeti – dřevo magnólie
Délka čepele – 24,0 cm
Vlastnosti produktu- Čepel: Daido 1K6 nerezová ocel (0,6% uhlíku)
- tvrdost 58/59 HRC
- netoxický kov
- odolný proti korozi a oděru
- neabsorbuje pachy
- nezpůsobuje alergie
- nejvyšší ostrost
- rukojeť: černá magnólie
- osmihranný tvar
- polypropylenový lem, který zpevňuje spojení mezi rukojetí a čepelí
- perfektní přilnavost na ruce a jistota pohybů při řezání
- na jedné straně nabroušené