Kasumi Nůž Nakiri 16,5 Cm, Tora
Popis
Kasumi
Japonský kuchyňský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Tenká, obdélníková čepel vám umožní získat průsvitné plátky a také přenést nakrájené ingredience do salátové mísy nebo pánve. Rovná řezná hrana se používá především pro krájení ve vertikální linii pomocí mnoha různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Značka Kasumi patří japonskému výrobci Sumikama Cutlery. Továrna, kde se vyrábí nože Kasumi, se nachází v srdci Japonska – ve městě Seki, které patří do prefektury Gifu. Koho zajímá historie samurajů, ví, že právě v této oblasti byly vyrobeny nejdokonalejší meče těchto rytířů. A v tomto případě tomu tak není. Tradice kování a kalení oceli se v Seki předává z otce na syna. Znalost tajů zpracování kovů umožňovala v minulosti vyrábět mimořádně účinné bílé zbraně a dnes je možné vyrábět vynikající nože, oceňované amatéry i profesionálními kuchaři.
Nástroje označené značkou Kasumi jsou vytvořeny s ohledem na staletou tradici japonského kovářství se všemi jeho pravidly. Jsou vyřezávané s vášní, každý z nich je mistrovským dílem píle a dokonalosti. Z tohoto popisu by se dalo předpokládat, že nože Kasumi budou japonské až do morku kostí. Je to však jinak. Společnost Sumikama Cutlery adresuje svou nabídku především západnímu zákazníkovi a právě s ním její konstruktéři navrhují nože s obecně vysoce evropeizovanými čepelemi a rukojetí. Jejich moderní tvary jsou oceňovány po celém světě: čepele nožů Kasumi Damašek získaly dvakrát prestižní ocenění Design Plus.
Nože Tora se doporučují především lidem, kteří chtějí zjistit, co je na japonských nožích tak zvláštního. Tvary magnóliových rukojetí těchto nožů se ideálně hodí do ruky a potažení magnóliového jádra rukojeti epoxidovou vnější vrstvou ji činí odolnou, přiměřeně lehkou a vyváženou. Čepele nožů Kasumi Tora jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové molybden-vanadiové oceli. Jsou velmi ostré, odolné proti korozi a snadno se čistí.
Technická data:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Materiál rukojeti – dřevo magnólie
Délka čepele – 16,5 cm
Vlastnosti produktu
- Čepel: Daido 1K6 nerezová ocel (0,6% uhlíku)
- tvrdost 58/59 HRC
- netoxický kov
- odolný proti korozi a oděru
- neabsorbuje pachy
- nezpůsobuje alergie
- nejvyšší ostrost
- rukojeť: černá magnólie
- osmihranný tvar
- polypropylenový lem, který zpevňuje spojení mezi rukojetí a čepelí
- perfektní přilnavost na ruce a jistota pohybů při řezání
- tvaru sekáčku
- Kód výrobce: K-36847