Kasumi Nůž Na Vykosťování 16 Cm
Popis
Kód produktu: K-84016
Délka (cm): 16
Materiál: Damašková ocel
Značka: Kasumi
Vyrobeno v: Seki / Japonsko
Popis výrobkuNože z damaškové oceli jsou vyráběny v souladu s řemeslnou zručností nožů vyráběných mistry KASUMI po 25 generací.
Čepel nožů je vyrobena z vysoce uhlíkové nerezové oceli VG-10, kalené na úroveň C59–60 Rockwellových stupňů. Obě strany čepele jsou zdobeny tradiční damaškovou úpravou získanou kováním za tepla a navinutím 32 vrstev oceli na čepel.
Každý nůž z damaškové oceli KASUMI je jedinečným mistrovským dílem tradičního řemeslného umění.
Fenomenálně ostrý, vybavený velmi pohodlnou rukojetí z tvrdého dřeva Pakka, je jedinečným nástrojem, který můžeme použít v naší kuchyni.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ležícím ve středním Japonsku, proslulém výrobou nožů nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dřívějších mečů sahá až do 13. století, kdy se slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl meče nejvyšší kvality požadované v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem pro kvalitu půdy pro broušení nožů, přístup k dřevěnému uhlí, čistou vodu a blízkost dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické kvality udělala z mečů Seki oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci se stále pěstuje a nože KASUMI lze bezesporu nazvat specialitou SEKI.