Kasumi Nůž na chléb kovaný VG10 HM délka 25 cm kladívkový
Popis
Kasumi
Nůž na chléb je určen pro krájení všech druhů čerstvého a křupavého pečiva. Díky zoubkované čepeli získáme krajíce požadované tloušťky, aniž bychom museli pečivo mačkat. Hodí i při porcování koláčů a dortů.
Nože řady HM jsou vyrobeny z kobaltové vysoce uhlíkové oceli určené k výrobě nožů nejvyšší kvality. Čepel je vytvrzena na úroveň 59–60 Rockwellovy stupnice, díky čemuž je idelanie vhodná pro profesionální použití. Kladívkový efekt je výsledkem kování za tepla s tlakem 300 tun, což dále zvyšuje pevnost oceli. Unikátní, originální vzor kladiva také zajišťuje, že krájené výrobky neulpívají na stranách čepele. Rukojeť z polyacetalové pryskyřice je hygienická, odolná a pohodlně padne do ruky.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI nacházejícím ve středním Japonsku proslulém výrobou nejkvalitnějších nožů. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl nejkvalitnější meče žádané po celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky vhodné kvalitě půdy pro temperování čepelí, přístupu k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické vlastnosti dělaly z mečů ze Seki oblíbené samurajské meče. Předávané z generace na generaci mistrovské řemeslo je stále kultivováno a nože KASUMI lze bezpochyby nazvat specialitou SEKI.
Vlastnosti produktu
- čepel: ocel
- tvrdost 59–60 Rocwell
- kované za tepla pod tlakem 300 tun
- ocel vyztužená kladivem
- netoxický kov
- odolný proti korozi a oděru
- neabsorbuje pachy
- nevyvolává alergie
- rukojeť: polyacetylátová pryskyřice
- lehká
- odolná
- hygienický
- dobře přizpůsobí tvaru ruky
Kód produktu K-76025 Určení na chléb Délka (cm) 25 Řada VG 10 HM Materiál ocel vysoce uhlíková Značka Kasumi Vyrobeno v Seki / Japonsko
- Kód výrobce: K-76025