Kasumi Nůž Kuchařský Kovaný Titanium 20cm
Popis
Kód produktu: K-22020-B
Délka (cm): 20
Materiál: vysoce uhlíková ocel
Značka: Kasumi
Barva: modrá
Popis výrobkuTITANIUM knives je řada nejkvalitnějších titanem potažených nožů japonské společnosti KASUMI.
Čepel z molybden-vanadiové oceli potažené vrstvou titanu zaručuje nejvyšší ostrost. Titanový povlak je k dispozici ve třech barvách. Titan je netoxický kov a díky vlastnosti nevytvářející na povrchu ionty železa je krájené jídlo bez kovové pachuti. Titan je odolný vůči korozi a oděru, díky čemuž jsou titanové nože nepostradatelným nástrojem v profesionální kuchyni. Navíc výběr jedné ze tří barevných verzí – stříbrné, zlaté nebo modré – z nich dělá další stylový prvek designu interiéru.
Vlastnosti titanu:
– vysoká odolnost proti korozi,
– netoxický,
– odolný vůči chemikáliím a kyselinám,
– vyšší odolnost proti oděru než ocel,
– hygienické,
– hypoalergenní,
– bez zápachu
Podmínky použití:
– měl by být používán na prkénku,
– nepoužívejte na sekání,
– nesmí se používat k bourání masa nebo drůbeže s kostí,
– nepoužívejte ke krájení zmrazených potravin,
– Titanové nože lze mýt v myčce na nádobí, ale pro prodloužení jejich životnosti se doporučuje mýt ručně s jemnými čisticími prostředky
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ležícím ve středním Japonsku, proslulém výrobou nožů nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dřívějších mečů sahá až do 13. století, kdy se slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl meče nejvyšší kvality požadované v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem pro kvalitu půdy pro broušení nožů, přístup k dřevěnému uhlí, čistou vodu a blízkost dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické kvality udělala z mečů Seki oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci se stále pěstuje a nože KASUMI lze bezesporu nazvat specialitou SEKI.