Kasumi Kuchyňský nůž krátký 12 cm
Popis
Kasumi
Vlastnosti produktu Kód produktu : K-82012 Délka (cm) : 12 Materiál : damašková ocel Značka : Kasumi Vyrobeno v : Seki / Japonsko
Popis produktu
Nože z damaškové oceli jsou vyráběny v souladu s řemeslnou výrobou nožů, které po 25 generací vyráběli mistři KASUMI.
Čepel nožů je vyrobena z vysoce uhlíkové nerezové oceli VG-10 vytvrzené na úroveň C59–60 stupňů Rockwell. Obě strany čepele jsou zdobeny tradiční povrchovou úpravou typickou pro damaškovou ocel získanou štípáním za tepla a vinutím 32 vrstev oceli na čepeli.
Každý nůž z damaškové oceli od KASUMI je jedinečným mistrovským dílem tradičního řemeslného umění.
Vybaveno velmi pohodlnou rukojetí z tvrdého dřeva pakka, fenomenálně ostré je jedinečným nástrojem, který můžeme použít v naší kuchyni.
Nože KASUMI vyrábějí ve městě SEKI, které nachází ve středním Japonsku a je známé výrobou nožů nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl nejkvalitnější meče žádané po celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky kvalitní půdě pro temperování čepelí, přístup k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysokou estetickou hodnotu učinily ze Sekiho meče oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci je stále kultivováno a nože KASUMI lze bezpochyby nazvat specialitou SEKI.
- Kód výrobce: K-82012