Kasumi Kovací nůž VG10 délka 15 cm
Popis
Kasumi
Vykosťovací nůž je určen k oddělení masa všeho druhu od kostí. Dlouhá, zakřivená čepel snadno klouže podél kosti a umožňuje přesnou práci.
Nože řady VG-10 PRO vytvořené specialisty KASUMI kombinují ty nejlepší výrobní technologie zdokonalené po staletí. Ručně vyráběné pokračují v tradici rozvíjené při výrobě mečů.
Řezná čepel KASUMI VG-10 PRO je vyrobena z japonské monolitické vysoce uhlíkové nerezové oceli ze slitiny s významným obsahem kobaltu. V procesu vytvrzování bylo dosaženo ideální tvrdosti pro profesionální kuchyňské aplikace na úrovni 59–60 stupňů Rockwellovy stupnice. Technologie výroby zaručuje úroveň ostrosti převyšující většinu komerčně dostupných nožů. Ocel VG-10 PRO zajišťuje flexibilitu čepele a odolnost proti zlomení.
Rukojeť z pryskyřice skvěle padne do ruky, je hygienická a odolná.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI nacházejícím ve středním Japonsku proslulém výrobou nejkvalitnějších nožů. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seki, kde vyráběl nejkvalitnější meče žádané po celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky vhodné kvalitě půdy pro temperování čepelí, přístupu k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda kalení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysoké estetické vlastnosti dělaly z mečů ze Seki oblíbené samurajské meče. Předávané z generace na generaci mistrovské řemeslo je stále kultivováno a nože KASUMI lze bezpochyby nazvat specialitou SEKI.
Vlastnosti produktu
- čepel: monolitická ocel s vysokým obsahem uhlíku VG-10PRO
- úzká čepel
- elastický
- vysoká odolnost proti deformaci a praskání
- netoxický kov
- odolný proti korozi a oděru
- neabsorbuje pachy
- neabsorbuje vlhkost
- nevyvolává alergie
- rukojeť: polymerová
- lehká
- odolná
Kód produktu K-54015 Určení pro vykosťování Délka (cm) 15 Řada VG 10 PRO Materiál ocel vysoce uhlíková Značka Kasumi Vyrobeno v Seki / Japonsko
- Kód výrobce: K-54015