Kasumi Japonský nůž na chléb z damaškové oceli
Popis
Kasumi
Vlastnosti produktu Kód produktu : K-86025 Délka (cm) : 25 Materiál : ocel damascénská Značka : Kasumi Vyrobeno : Seki / Japonsko
Popis produktu
Nože z damaškové oceli jsou vyrobeny podle řemeslné zručnosti nožů, které od 25. generace udělali mistři KASUMI.
Čepel nožů je vyrobena z vysoce uhlíkové nerezové oceli VG-10 tvrzené na úroveň C59–60 stupňů Rockwell. Obě strany čepele jsou zdobeny tradiční povrchovou úpravou typickou pro damaškovou ocel získanou tažením za tepla a zalamováním na čepeli 32 vrstev oceli.
Každý nůž z damaškové oceli od KASUMI je jedinečným mistrovským dílem tradičního řemeslného umění.
Díky velmi pohodlné rukojeti z tvrdého dřeva pakka je fenomenálně ostrým nástrojem, který můžeme použít v naší kuchyni.
Nože KASUMI jsou vyráběny ve městě SEKI ve středním Japonsku, které je známé výrobou nožů té nejvyšší kvality. Tradice výroby nožů a dříve mečů sahá až do třináctého století, kdy slavný mistr Motoshige přestěhoval do Seky, kde vyráběl meče nejvyšší kvality, které si přál v celém Japonsku. Tato oblast byla ideálním místem díky své kvalitní zemi pro temperování čepelí, přístup k dřevěnému uhlí, čisté vodě a blízkosti dvou řek. Unikátní metoda tvrzení čepele zaručující mimořádnou kvalitu a vysokou estetickou hodnotu, udělala ze mečů ze Seky oblíbené samurajské meče. Mistrovské řemeslo předávané z generace na generaci je stále kultivované a nože KASUMI lze bezpochyby nazývat specialitou SEKI.
Kasumi
Značka Kasumi již více než 800 let specializuje na výrobu kvalitních kuchyňských nožů, které vyrábí v Seki – městě s dlouhou tradicí výroby mečů. Jejich fenomenální ostrost, odolnost proti korozi, perfektní vyvážení a pohodlná rukojeť způsobují, že každý může cítit v pohodlí domova jako mistr v kuchyni.
- Kód výrobce: K-86025