IZMAEL Damaškový kuchyňský nůž Fudžisawa-Kiritsuke/Černá/Žlutá KP27632
Popis
Damaškový kuchyňský nůž Fudžisawa-Kiritsuke
Kvalitně zpracovaný kuchyňský nůž za úžasnou cenu! Tento nůž má zajímavou rukojeť. Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli. Tyto vrstvy jsou spojeny metodou kovářského svařování do jednoho celku (u tohoto nože to je 7 vrstev). Při používání berte ohled na to, že nůž je velmi ostrý a slouží ke krájení potravin (ne zamražených a není vhodný k sekání potravin). Doporučujeme ihned po použití nůž omýt, osušit a odložit na místo. Výhody nožů z této řady je neobyčejná ostrost a tvrdost (HRC60±2).
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností dlouhodobě ostrá a odolná.
Jádro oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel.
Ocel V Gold 10 je všeobecně známá jako VG-10 nebo někdy V-Kin-10 (kin je zkratka pro „zlato“ v japonštině). VG-10 je unikátní formulace oceli s vysokým obsahem uhlíku a obsahem chromu, vanadu, molybdenu a kobaltu. Ocel je speciálně určena pro ty nejkvalitnější nože používané jak v kuchyni, tak v terénu. VG-10 je často nazývána „super ocel“, protože je navržena tak, aby si uchovala ostrost a trvanlivost, aniž by se stala křehkou. Nejčastěji používaná při výrobě damaškových nožů. Když je ocel používána jako jádro a je skládaná s dalším druhem oceli, tak se dosáhne nejlepších vlastností nožů, kdy jsou díky spojení dvou druhů ocelí zároveň pevné, tvrdé, dostatečně pružné a odolné vůči korozi.
NOŽE NEDÁVEJTE DO MYČKY NÁDOBÍ!!!
Specifikace:
Materiál čepele : Ocel VG-10 Materiál rukojeti: pryskyřice Tvrdost: HRC60±2 Barva: stříbrná s barevnou rukojetí
Velmi pohodlné do ruky.
Nepoužívejte na mražené potraviny
Balení: 1ks Kiritsuke
Velikost nožů:
Nůž Kiritsuke- 33cm, čepel 20,5cm