INNA Kuchyňský nůž Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]
Popis
Suncraft SENZO JAPANESE Kuchyňský nůž na sašimi 210 mm
Nůž Sashimi nebo jinak známý jako Yanagiba má štíhlou, poměrně dlouhou a extrémně ostrou čepel. Používá se při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umožňuje přesné krájení estetických plátků, které se snadno oddělují od nože. Nůž Sashimi nutí kuchaře používat techniku krájení – měl by se používat pouze ke krájení jedním směrem, směrem k sobě. Tímto způsobem nezůstávají na povrchu krájeného produktu žádné klikaté stopy a průřez plátku je dokonalý, není rozdrcený ani zubatý.
Určené použití:
krájení
krájení
filetování
Kdo hledá nože v typicky japonském stylu, neměl by hledat nic jiného než řadu nástrojů SENZO JAPANESE. Nože této řady jsou vyrobeny z vanadovo-molybdenové oceli s vysokým obsahem uhlíku, která je pro výrobu nožů ideální. Její použití zaručuje, že nástroj zůstane dlouho ostrý a bude nám dobře sloužit po mnoho let. Na rozdíl od mnoha jiných produktových řad SENZO nejsou rukojeti nožů JAPANESE vyrobeny z pakkawood, ale – což je zajímavé – z typicky japonského dřeva magnólie, které bylo vyztuženo kroužkem z nerezové oceli. To dodává nožům této řady zajímavý východní design.
Řada obsahuje nože, které se budou hodit v každé domácnosti: loupací nože, nože na chléb, kuchařské nože a menší verzi v podobě univerzálního nože, dále nože santoku, sašimi a deba, které jsou typické pro japonskou kuchyni.
Technické údaje:
Čepel – molybden-vanadiová ocel
Tvrdost – 58 HRC +/- 1
Celková délka – 350 mm
Délka čepele – 210 mm
Rukojeť – magnóliové dřevo vyztužené kroužkem z nerezové oceli.
Hmotnost – cca 130 g
Výrobce: Suncraft
Styl: japonský
Typ nože: sushi, sashimi, filetovací, krájecí
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: Délka: 20–24 cm