Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Popis
Robustní, velmi ostrý japonský nůž šéfkuchaře (Gyuto / Chef's knife) z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou. Prvotřídní damašková ocel a překrásná rukojeť ze dřeva Pakka tvoří perfektní pár a konečný výsledek je naprosto uchvacující.
Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má nůž šéfkuchaře ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb nebo krájení ovoce a zeleniny. Výše položený hrot umožňuje i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů. Dlouhá čepel a rukojeť západního stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Čepel nože má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli VG10, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových damascénských ocelí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpitivým damascénským vzorem LADDER minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Ergonomická rukojeť západního stylu je vyrobena z krásného přírodního dřeva Pakka a červených podložek z G-10. Je ozdobena středovým mozaikovým nýtem se symbolem samuraje (znak Dellinger). Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří k rukojeti.
Parametry nože:- Ocel: VG10 Damascus, tvrdost 60 ± 1 HRC
- Délka čepele: 195 mm
- Délka rukojeti: 135 mm
- Celková délka: 325 mm
- Hmotnost: 250 g
- Dodáváno v dřevěné dárkové kazetě
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem, nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.