10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 29629565

Dellinger Nůž Santoku 130 mm, Dellinger Samurai

Dellinger Nůž Santoku 130 mm, Dellinger Samurai

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Japonský kuchařský nůž Santoku 130 mm, Dellinger SamuraiNůž Santoku je všestranný nůž, který pochází z Japonska. Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
1 499 Kč
Zboží od: Highlife.cz
1 499 Kč
S novou kartou za

Popis

Japonský kuchařský nůž Santoku 130 mm, Dellinger Samurai

Nůž Santoku je všestranný nůž, který pochází z Japonska. V překladu Santoku znamená „tři ctnosti“ – snadno si poradí s krájením, drcením i sekáním masa, zeleniny a ryb.

Čepel Sheepsfoot má rovné ostří a tupý hřbet, který probíhá rovnoběžně s ostřím a poté se stáčí dolů směrem k hrotu, jako pasoucí se ovce. Tento tvar čepele byl původně navržen pro provádění řezných a krájecích činností,při kterých by ostrá špička mohla vést k nežádoucímu propíchnutí nebo proříznutí. Tupý hřbet umožňuje bezpečné uchopení čepele prsty („dusání“) nebo vysunutí prstu pro zvýšení kontroly nad ostřím při jemné práci.

Čepel nože je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli propůjčují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem TINY WAVE minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje ulpívání krájeného materiálu k čepeli.

Rukojeť nože je vyrobena z oblíbeného materiálu G-10. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti, středový nýt je navíc zdobený znakem samurajů. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro mimořádně bezpečné a pohodlné používání.

Parametry nože:
  • Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
  • Délka čepele: 130 mm
  • Délka rukojeti: 105 mm
  • Celková délka: 235 mm
  • Hmotnost: 125 g
  • Dodáváno v dřevěné dárkové kazetě
Ostření a údržba:
  • Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
  • Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
  • Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
  • K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Rozbouřené moře na čepeli …Damascénský vzor

… a ta rukojeťRukojeť z G-10

Řada Dellinger Samurai: Modelová řada