Dellinger Kuchařský nůž Brown Chef Kiritsuke, Dellinger Resin Future
Popis
Robustní a velmi ostrý japonský nůž Kiritsuke Chef s působivým designem a prémiovou kvalitou.
Nůž Kiritsuke Chef má dlouhou čepel s ostrým hrotem na konci, díky které je ideální pro každý druh krájení – od čištění masa, ovoce a zeleniny přes porcování až po krájení ryb a plátkování. V jedné činnosti pak Kiritsuke Chef mezi ostatními noži šéfkuchaře vyniká – při porcování a přípravě sašimi (ostrý hrot se zaryje do ryby a snadno ji rozřízne). Není proto žádným překvapením, že je tak oblíbený mezi japonskými šéfkuchaři.
Čepel nožů z řady Resin Future je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 (o tvrdosti přibližně 62 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem STORMY WAVES minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Rukojeť nožů z řady Resin Future je vyrobena z překrásné epoxidové pryskyřice, probarvené alkoholovými pigmenty, které mohou časem měnit barvu. Pryskyřice je voděodolná, zcela bez zápachu a nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Nezačne v průběhu času oxidovat a zůstane stejně tvrdá a pevná jako v den, kdy jste si nůž pořídili. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro mimořádně bezpečné a pohodlné používání.
Parametry nože:- Ocel: VG10 Damascus, 62 HRC
- Délka čepele: 205 mm
- Délka rukojeti: 115 mm
- Celková délka: 340 mm
- Hmotnost: 251 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.
Rozbouřené moře na čepeli …
… ryzí krása pryskyřice