Berndorf-Sandrik HANAMAKI nůž kuchařský 20,5cm damascénský
Popis
Základní rozměrové parametry:
- délka čepele 20,5 cm
- délka rukojeti 13 cm
- čistá hmotnost nože 0,32 kg
Damašková ocel – vzniká spojením několika vrstev ocelových plátů metodou kovářského svařování do jednoho celku. Výsledkem je materiál, který má jedinečné vlastnosti převzaté ze všech druhů ocelí použitých k jeho výrobě, jako je křehkost, houževnatost, pružnost atd.
Čepel tohoto nože je vyrobena ze 67-vrstvé kvalitní damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC. Na povrchu čepele se po obroušení, leptání a vyleštění vytváří jedinečná struktura s krásným vzorem, podle které lze tento vysoce kvalitní nůž identifikovat.
Rukojeť nože je vyrobena z materiálu „sklolaminát“ pod označením G10. Pevná, stabilní a houževnatá rukojeť odolává vlhkosti a teplotním rozdílům, aniž by se změnila její kvalita. Obecně velmi oblíbený typ rukojeti.
Po použití tohoto nože doporučujeme, vzhledem k jeho hodnotě, nenechávat jej ležet ve dřezu, ihned po použití jej umýt, osušit a odložit na místo, kde nedochází ke kontaktu s jinými kovovými předměty.
Při používání nože buďte opatrní, protože je velmi ostrý a používá se výhradně ke krájení potravin (ne mražených).
Kvalitní provedení tohoto nože a jeho vzhled z něj dělají ideální dárek pro ty, kteří ocení kvalitu, design a využití.