IZMAEL Sada damaškových kuchyňských nožů Ikeda-Multi KP27680
Popis
Sada damaškových kuchyňských nožů Ikeda-Multi
Kvalitně zpracované kuchyňské nože za úžasnou cenu! Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli. Tyto vrstvy jsou spojeny metodou kovářského svařování do jednoho celku (u tohoto nože to je 67 vrstev). Rukojeť je z masivního dřeva, každý nůž této sady je jedinečný svojí barvou. Při používání berte ohled na to, že nůž je velmi ostrý a slouží ke krájení potravin (ne zamražených a není vhodný k sekání potravin). Doporučujeme ihned po použití nůž omýt, osušit a odložit na místo. Výhody nožů z této řady je neobyčejná ostrost a tvrdost (HRC60±2).
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností dlouhodobě ostrá a odolná.
Jádro oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel.
Ocel V Gold 10 je všeobecně známá jako VG-10 nebo někdy V-Kin-10 (kin je zkratka pro „zlato“ v japonštině). VG-10 je unikátní formulace oceli s vysokým obsahem uhlíku a obsahem chromu, vanadu, molybdenu a kobaltu. Ocel je speciálně určena pro ty nejkvalitnější nože používané jak v kuchyni, tak v terénu. VG-10 je často nazývána „super ocel“, protože je navržena tak, aby si uchovala ostrost a trvanlivost, aniž by se stala křehkou. Nejčastěji používaná při výrobě damaškových nožů. Když je ocel používána jako jádro a je skládaná s dalším druhem oceli, tak se dosáhne nejlepších vlastností nožů, kdy jsou díky spojení dvou druhů ocelí zároveň pevné, tvrdé, dostatečně pružné a odolné vůči korozi.
NOŽE NEDÁVEJTE DO MYČKY NÁDOBÍ!!!
Specifikace:
Materiál čepele : Ocel VG-10 Materiál rukojeti: Masivní dřevo Tvrdost: HRC60±2 Barva: stříbrná s barevnou rukojetí
Velmi pohodlné do ruky.
Nepoužívejte na mražené potraviny
SADA: 6ks nožů
Velikost nožů:
Nůž Utility- 28cm, čepel 16cm
Nůž Kiritsuke-26cm, čepel 14cm
Nůž Kiritsuke-35,3cm, čepel 20,8cm
Nůž Nakiri-32cm, čepel 17,5cm
Nůž Chef-34,8cm, čepel 20,3cm
Nůž Chef-37,7cm, čepel 23,2cm