Minosharp Keramický Vodní Brousek Global 220
Popis
Dvoufázový keramický brousek, navržený speciálně pro nože Global a určený k broušení všech typů nožů, kromě těch s jednostranným výbrusem, např. tradiční japonské nože. Voda urychluje proces broušení a přednastavené otvory usnadňují ostření nože ve správném úhlu. Pogumovaná rukojeť a základna mají protiskluzové vlastnosti.
Technická data:Bílý kruh – HRUBÉ zrno
Růžové kolečko – STŘEDNÍ zrno
Délka – 20 cm
Délka rukojeti – 12 cm
Výška – 6,5 cm
Šířka – 4 cm
Návod k použití1. Do komory kotouče nalijte vodu a nevylévejte ji až na konci ostření. Voda zvlhčuje keramické brousky a zabraňuje přehřátí čepele.
2. Pevně uchopte rukojeť, aby se brousek nepohnul.
3. Druhou rukou uchopte nůž a ukazováčkem přidržte hřbet čepele. Nůž zasuňte svisle do drážky s bílým kruhem (hrubé zrno). Pohybujte čepelí tam a zpět lehkým zatlačením: 7–8krát nebo tolik, kolik je potřeba.
Při pohybu ostří v brousku byste na nůž neměli příliš tlačit. Nadměrný tlak může poškodit kola!
4. Nůž zasuňte svisle do drážky s růžovým kroužkem (střední zrno). Pohybujte čepelí tam a zpět a přitom lehce zatlačte: 7–8 krát.
5. Po ukončení operace nůž ručně omyjte v horké vodě a osušte ručníkem nebo hadříkem. Odstraňte kryt a opláchněte brousek v čisté vodě.
Otázka, kolikrát se musí nabroušená hrana posunout, závisí na typu a stavu nože. U nožů Global se doporučuje 7–8krát v každém kole. Jiné značky nožů lze v každém kole posunout 15krát, a pokud nůž není dostatečně ostrý, opakujte operaci 15krát.
Ostřičky MinoSharp byly testovány a schváleny výzkumným institutem CATRA, předním odborníkem v technikách ostření se sídlem v Sheffieldu ve Velké Británii.