KLAUSBERG Šunkovar 1,5Kg Teploměr Sáčky Kb-7588
Popis
Klausberg
Šunkovar je speciální kuchyňský spotřebič určený pro vaření různých druhů šunek, mletých a jiných masných výrobků. Jednoduchá obsluha a konstrukce. Skládá z hlavní nádoby, přítlačné desky a víka s pružinou. Umožňuje připravit až 1,5 kg masného výrobku najednou. Na boku hrnce je zásuvka s otvorem pro přímé měření teploty masové náplně. K tomu slouží kvalitně zpracovaný teploměr z nerezové oceli ideální pro pečení různých druhů masa. Speciální stupnice přesně indikuje ideální teplotu pečení drůbeže, vepřového, telecího, jehněčího a hovězího masa. Teplotní rozsah 0°C – +120°C.
Balení obsahuje také mikroténové sáčky 17×32 cm, v balení 10 Ks. Použití sáčků usnadňuje vkládání masa do nádoby i vyjmutí již hotového masného výrobku. Výrobek je kompletně vyroben z PE, schválen pro styk s potravinami. Tloušťka fólie 0,04 mm.
Rozměry šunkovaru:
Kapacita: 1.5l
Celková výška: 19.5 cm
Výška tubusu: 17 cm
Průměr 11.5 cm
Rozměry sáčků:
Šířka výrobku: 17 cm
Výška výrobku: 32 cm (10 Ks. )
Způsob přípravy masa v šunkovaru.
-Vybraný kus masa by měl být marinován již den předem, aby stihl prosáknout všemi vůněmi koření.
-Nakládané maso přendáme do speciálního fóliového sáčku a poté vložíme do hlavní nádoby.
-Umístíme přítlačný nástavec s pružinou a víkem, čímž uzavřeme šunkovar s masovou náplní.
-Šinkovač vložíme do hrnce a naplníme vodou do 3/4 výšky přístroje.
-Začínáme ohřívat vodu a vařit šunku podle zvoleného receptu. Obvykle by měla vařit při teplotě vody cca. 75–80 °C po dobu 2–3 hodin, aby teplota masa uvnitř šunkovaru zvýšila na cca. 72°C. Rozhodně by neměla překročit 80–90 °C.
-Kontrolujeme teplotu pomocí externího teploměru. Nepřipouštíme však var vody. Šunka má vařit, ne vařit.
-Po dokončení vaření šunky šunkovar ochladíme a polijeme studenou vodou. Necháme vychladnout, dáme do lednice a až po uplynutí dne, kdy maso získá kompaktní konzistenci, vytáhneme sáček s hotovou šunkou.