10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenky 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenky
500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenky

Paleta lahodných receptů – od chilli a dušených směsí po koláče, bramborové lupínky a sušenky. 500 veganských receptů vám nabízí výběr jídel z vašich oblíbených potravin a recepty odpovídající vaší …

můžete mít 29.11. - 3.12.

63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenky
63 receptů od nejlepších šéfkuchařů a cukrářek Krok za krokem

Ty nejzajímavější recepty, které pro Apetit přpravili nejlepší šéfkuchaři, krok za krokem.

můžete mít 27.11. - 28.11.

90-dňová rozlišovacia diéta Academia Barilla: Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů
90-dňová rozlišovacia diéta

Ak sa rozhodneme držať diétu, je dôležité vybrať si takú, pri ktorej nie je potrebné hladovať a pritom je účinná. Nie je zdravé schudnúť veľa za krátky čas, lebo po skončení diéty môžeme pribrať ešte viac. 90-dňová diéta je šetrný spôsob chudnutia.

můžete mít 27.11. - 28.11.

A. Orlovská: Vaříme podle znamení zvěrokruhu Academia Barilla: Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů
A. Orlovská: Vaříme podle znamení zvěrokruhu

Lidé se liší svými sklony, vkusem či postojem k životu. Odlišný způsob života je mnohdy určen hvězdami, jejich postavením na obloze ve chvíli našeho zrození. Hvězdy ovlivňují i naše chutě a my vám řekneme jak.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů Academia Barilla: Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů
Academia Barilla: Vegetariánská kuchařka 100 snadných italských receptů

Zelenina a bylinky, jak divoké, tak pěstované, luštěniny a obilniny, ovoce a lesní plody, a dokonce ikvěty některých rostlin patří jakožto ingredience k srdci italské kuchyně.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Cupcake 50 snadných receptů Academia Barilla: Džemy a zavařeniny 50 snadných receptů
Academia Barilla: Cupcake 50 snadných receptů

Academia Barilla vybrala 50 receptů na sladké i slané košíčky, které zahrnují italskou tradici pečiva s dlouhou historií i inspirací místními specialitami.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Dýně 50 snadných receptů Academia Barilla: Džemy a zavařeniny 50 snadných receptů
Academia Barilla: Dýně 50 snadných receptů

Dýně jsou sladké – ale nenechme se zmást: dužina ve skutečnosti obsahuje cukru velmi málo, zatímco vody až 94 %. Jsou zvláště bohaté na antioxidanty, vitaminy (především vitamin A a C) a minerály, jako draslík, fosfor, vápník a hořčík.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Džemy a zavařeniny 50 snadných receptů Academia Barilla: Džemy a zavařeniny 50 snadných receptů
Academia Barilla: Džemy a zavařeniny 50 snadných receptů

Pro kvalitní konzervování ovoce a zeleniny musíte začít s nejvybranějšími ingrediencemi, vypěstovanými nebo koupenými v pro ně nejpříhodnější době. Tehdy si můžete s kuchařkou Džemy a zavařeniny připravit např.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Hamburgery 50 snadných receptů Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů
Academia Barilla: Hamburgery 50 snadných receptů

Academia Barilla rozdělila recepty do pěti částí – od tradičních, jednoduchých jídel po neobvyklé kombinace. To vše pro vás může být inspirací!

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Italská kuchařka Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů
Academia Barilla: Italská kuchařka

Artyčokový salát s parmezánem, penne rigate, kuře s kaštanovou nádivkou, chřest s parmezánem, broskve s amarettem nebo vaječný krém – to je pouze letmý výčet pochutin, které si můžete dopřát v Itálii.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů
Academia Barilla: Koláče a dorty 50 snadných receptů

Kniha představuje recepty od skutečně snadných až po komplikovanější, od tradičních po nápaditějších, které kombinují například ovoce a byliny v broskvovém koláči s rozmarýnem; využívá i zeleninu v dýňovém koláči s lískovými oříšky nebo přidává ingredience.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně