Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Autor
Vydavatel
Knižní série
Typ(vazba)
Knižní edice
Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nová publikace inspirovaná Šumavou je volným pokračováním úspěšné kuchařky Recepty ze šumavské vesnice. Autorka se tentokrát věnuje připomenutí svátků a tradic, spojených s touto malebnou krajinou.
můžete mít 2.12. - 4.12.
V dnešní uspěchané době má jen málokdo čas a chuť trávit u plotny dlouhé hodiny. Přesto však toužíme jíst poctivé, domácí, vyvážené a pestré jídlo.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Italská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky…?
můžete mít 29.11. - 2.12.
Knihkupecké pulty jsou plné kuchařských knih, které jsou si mnohdy tak podobné!
můžete mít 3.12. - 5.12.
Jak působí panenské, za studena lisované oleje na naše zdraví? Kniha přináší přehled nejznámějších a nejúčinnějších panenských olejů, včetně jejich složení, užití, dávkování, účinků i skladování.
můžete mít 27.11. - 28.11.
Již čtvrté aktualizované vydání úspěšného gastronomického průvodce! Herec a gastronadšenec Lukáš Hejlík i v roce 2022 aktualizoval gurmet průvodce 365 – Gastromapa Lukáše Hejlíka. Kniha vznikla ze stejnojmenného blogu, kterému se autor věnuje 8 let.
můžete mít 27.11. - 28.11.
Čtvrtá knížka Gastromapy je žloutkově žlutá! Lukáš Hejlík přináší 400 tipů ze všech regionů Česka. Na svých cestách si počítal, co kde snídal. Vejce Benedikt měl v 84 podnicích, zkusil 62 omelet, 41krát to byla vejce do skla.
můžete mít 3.12. - 5.12.
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Chcete být opravdovým gentlemanem ve společnosti? Nepřehlédnutelným idolem všech dívek a žen? Dravcem na kariérním poli? Zkrátka mužem, který má sebevědomí, styl a šmrnc?
můžete mít 29.11. - 2.12.
Seznamte se s padesátkou bylin, hub a ostatních přírodních látek, které vás dokážou ochránit před nástrahami znečištěného životního prostředí a stresu, ale také pomohou zvýšit jak duševní, tak fyzickou výkonnost a dodají potřebnou chuť do života.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchařka, která vás dovede k tomu nejdůležitějšímu. Posílení kvality trávení jako základu celkového psychického i fyzického zdraví.
PRO KOHO JSOU TYTO SNÍDANĚ VHODNÉ?
můžete mít 29.11. - 2.12.
Jak žít zdravě? V čem spočívá vědomé stravování a zdravý životní styl, který je dlouhodobě udržitelný? Kniha Na celý život je srozumitelným návodem pro všechny, kteří se zajímají o skutečnou zdravotní prevenci.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Vaříme s celebritami
Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.
V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.
Vegetariánství, veganství a diety
Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.
V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.
Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.
A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.
Exotická kuchyně
Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.