10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Laura Janáčková: Diabetes Necukrujte s cukrovkou Laura Janáčková: Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak
Laura Janáčková: Diabetes Necukrujte s cukrovkou

Kniha předních odborníků Laury Janáčkové a Milana Kvapila patří mezi první publikace zahrnující komplexní přístup léčby, psychologické pomoci a celkové rehabilitace nemocných cukrovkou.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Laura Janáčková: Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak Laura Janáčková: Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak
Laura Janáčková: Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak

První česká kuchařka z afrodiziak, která představuje to nejlepší ze spojení populární sexuoložky Laury Janáčkové a skvělého šéfkuchaře Ondřeje Hutnika. V knize najdete potraviny, které ovlivňují lásku, jejich všestranné využití, a to nejen v kuchyni.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Lea Filipová: Češskaja kuchňa Laura Janáčková: Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak
Lea Filipová: Češskaja kuchňa

Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Lea Filipová: Cocina Checa Lea Filipová: La Cuisine Tchéque
Lea Filipová: Cocina Checa

El delicioso y perfumado asado de cerdo con col agridulce rehogada y knedlik, el solomilo con salsa de nata adornado con una rodaja de limón y arándanos rojos, el ganso assado, el faisán con tocino, el jamón de Praga con nata montada y rábano picante, los crepés con salsa de arándanos.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Lea Filipová: Cucina ceca Lea Filipová: La Cuisine Tchéque
Lea Filipová: Cucina ceca

Kniha vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel v italštině.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Lea Filipová: La Cuisine Tchéque Lea Filipová: La Cuisine Tchéque
Lea Filipová: La Cuisine Tchéque

Kniha vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel ve francouzštině.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Lea Filipová: Tschechische küche Leary Emily: Snadná cesta dětí ke zdravé stravě
Lea Filipová: Tschechische küche

Kniha vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel v němčině.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Leary Emily: Snadná cesta dětí ke zdravé stravě Leary Emily: Snadná cesta dětí ke zdravé stravě
Leary Emily: Snadná cesta dětí ke zdravé stravě

Tato kniha je jednoduchý návod pro rodiče, kteří bojují s vybíravým stravováním svých ratolestí, jak zařadit nové pokrmy na rodinný jídelníček.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro Leary Emily: Snadná cesta dětí ke zdravé stravě
Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro

Obsáhlý průvadce čínským uměním léčby jídlem.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Léčivé rostliny Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Léčivé rostliny

Kniha přináší zajímavosti a podrobné informace ze světa rostlin. Shrnuje výběr bylinek z celé Evropy a obsahuje výstižné vyobrazení více než 180 druhů.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Legendy světové kuchyně Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Legendy světové kuchyně

Očekávaná kuchařka roku – Legendy světové kuchyně – zve milovníky jednoduchých receptů s masem i bez masa, kuchaře začátečníky i matadory, domácí i profesionální kulináře, prostě vás, kteří rádi vaříte, …

můžete mít 3.12. - 5.12.

Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie
Légl Miroslav: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně