Zíbrt Čeněk: Česká kuchyně za dob nedostatku
Zíbrt Čeněk: Česká kuchyně za dob nedostatku
Popis
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor – renomovaný kulturní historik – se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
- počet stran: 228
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 22.7.2021
- šířka: 118mm
- výška: 36mm
- hmotnost: 230g
- ISBN: 978–80–7645–217–6
- jazyk: česky