Mr. Moris Sušené jikry vcelku z Cípala hlavatého, 85 g (Bottarga di Muggine) - v dárkovém balení
Popis
Sušené jikry vcelku z Cípala hlavatého (Bottarga di Muggine)
Vakuově balené sušené jikry vcelku z Cípala hlavatého v dárkovém balení.
Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou. Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z cípala hlavatého.
Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.
Sáček s jikry se z vnitřku Cípala hlavatého vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Mr. Moris, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici.
Rybolovná oblast FAO: FAO 34
Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů
Každý kus je zabalen v dárkové krabičce.
Složení: jikry z Cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je známější, rafinovanější a jemnější než botargo z tuňáka (Bottarga di Tonno). Jedná se o gurmánský produkt, který je nejčastěji používán mezi špičkovými mezinárodními šéfkuchaři.
Výrobce Mr. Moris srl – Via Pozzo Pantaleo 26/28/30, 00146 Roma (RM) – Itálie
Hmotnost 85 g
Složení jikry z Cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů
Rybolovná oblast FAO FAO 34
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1834 Kj / 441 Kcal
Tuky 30.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4.96 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 41.4 g
Sůl 2.8 g