Mr. Moris Mleté jikry z cípala hlavatého, 50 g (Bottarga di Muggine)
Popis
Mleté jikry z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine)
Jikry z cípala hlavatého nastrouhaná a uskladněna ve sklenici, kde si zachovává všechny své chutě a vlastnosti celého produktu. Umožňuje urychlou přípravu předkrmů a omáček.
Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou.
Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z cípala hlavatého.
Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.
Sáček s jikry se z vnitřku cípala hlavatého vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu.
Ideální jako koření pro těstoviny „spaghetti alla bottarga“, které voní Středomořím. Posypou se jím předem uvařené a poté osmažené špagety, které se opekly na oleji s česnekem, petrželkou a s několika kapkami citronu.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Mr. Moris, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici.
Rybolovná oblast FAO: FAO 34
Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů
Složení: jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je známější, rafinovanější a jemnější než botargo z tuňáka (Bottarga di Tonno). Jedná se o gurmánský produkt, který je nejčastěji používán mezi špičkovými mezinárodními šéfkuchaři.
Parametry
Výrobce Mr. Moris srl – Via Pozzo Pantaleo 26/28/30, 00146 Roma (RM) – Itálie
Hmotnost 50g
Složení jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů
Rybolovná oblast FAO FAO 34
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1834 Kj / 441 Kcal
Tuky 30.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5.0 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 41.4 g
Sůl 2.8 g