10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 45670310

Mr. Moris Mleté jikry z cípala hlavatého, 50 g (Bottarga di Muggine)

Mr. Moris Mleté jikry z cípala hlavatého, 50 g (Bottarga di Muggine)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Jikry z cípala hlavatého nastrouhaná a uskladněna ve sklenici, kde si zachovává všechny své chutě a vlastnosti celého produktu. Umožňuje urychlou přípravu předkrmů a omáček. Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou.  Celý popis
225 Kč
4,50 Kč/g
Zboží od: Lanýž Shop
225 Kč
4,50 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

20.11.2024 na výdejním místě
20.11.2024 - 21.11.2024 na vaší adrese

Popis

Mleté jikry z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine)

Jikry z cípala hlavatého nastrouhaná a uskladněna ve sklenici, kde si zachovává všechny své chutě a vlastnosti celého produktu. Umožňuje urychlou přípravu předkrmů a omáček.

Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou. 

Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z cípala hlavatého.

Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.

Sáček s jikry se z vnitřku cípala hlavatého vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu.

Ideální jako koření pro těstoviny „spaghetti alla bottarga“, které voní Středomořím. Posypou se jím předem uvařené a poté osmažené špagety, které se opekly na oleji s česnekem, petrželkou a s několika kapkami citronu.

Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Mr. Moris, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici. 

Rybolovná oblast FAO: FAO 34

Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů

Složení: jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.

Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní

Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je známější, rafinovanější a jemnější než botargo z tuňáka (Bottarga di Tonno). Jedná se o gurmánský produkt, který je nejčastěji používán mezi špičkovými mezinárodními šéfkuchaři.

Parametry

Výrobce Mr. Moris srl – Via Pozzo Pantaleo 26/28/30, 00146 Roma (RM) – Itálie

Hmotnost 50g

Složení jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.

Země původu Itálie

Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní

Alergeny Ryby a výrobky z nich

Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů

Rybolovná oblast FAO FAO 34

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1834 Kj / 441 Kcal

Tuky 30.5 g

z toho nasycené mastné kyseliny 5.0 g

Sacharidy 0.0 g

z toho cukry 0.0 g

Bílkoviny 41.4 g

Sůl 2.8 g