Steba SV 2 Sous Vide
Elektrický hrnec Steba SV 2 Sous Vide je vynikající svým sous-vide vařičem, který zvládne nízkoteplotní pečení, vaření a ohřívání. Vařením v tomto hrnci vždy zůstanou všechny nutriční hodnoty a vitamíny zachovány. Umožňuje vaření s naprosto přesně nastavenou teplotou, takže převaření je prakticky nemožné.
Celý popis
4 949 Kč
Zboží od:
MALL
4 949 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Již dnes
na výdejním místě
Výdejní místa
23.12.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Vlastnosti
Sous-Vide
|
Další výhody hrnce:
|
Technické parametry:
- příkon: 1200 W
- objem: 8 l
- rozměry: 23×29×37,5 cm
- rozměry vnitřní: 11×20×28,5 cm
- barva: nerez + černá
Ke stažení
Sous-vide
Grilování se sous-videGrilování potravinám dodá výraznou chuť a vůni, ale může se snadno stát, že neodhadnete sílu žáru v grilu a maso zvenku spálíte – bude vysušené a tvrdé, ale zároveň uvnitř zůstane nedodělané. Nejlepším způsobem, jak dosáhnout dokonale ogrilovaného masa, je použití metody sous-vide. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, jedná se tepelnou úpravu potravin při nízké a konstantní teplotě ve vodní lázni. Potravina je přitom uzavřena do vakuového obalu, aby si zachovala uvnitř veškerou chuť a šťávu. Potřebujete k tomu vakuový hrnec sous-vide (dostupný vakuový hrnec pro domácí využití nabízí značka Steba) a vakuovačku. Po uvaření a vyndání z vodní lázně stačí maso jen na pár minut hodit na gril. Nejen, že vám odpadne netrpělivé čekání a hlídání masa, ale vyhnete se nerovnoměrnému opékání. Díky tomu, že nebude z masa odkapávat přepálený tuk, snížíte vystavení působení nežádoucích chemických a karcinogenních látek. Grilování se tak stane zdravějším. Výhodou také je, že nemusíte být přeborník v grilování a výtečného výsledku docílíte i při přípravě nepříliš kvalitních nebo tuhých mas. Navíc bylinky, které spolu s masem zavakuujete, prostoupí skrz celou surovinu a budou v hotovém jídle cítit, přestože je již při grilování nepoužijete. |