Rohnson RC 03
Popis
- přehledný LED displej
- 20 programů
- automatické programy vaření
- vnitřní nádoba z nepřilnavého povrchu (teflon)
- integrovaný microprocessor
- velký otvor na páru s odnímatelným nerezovým víkem
- 12ti hodinový časovač
- funkce pro udržování teploty až na 24 hod.
- ochrana proti přehřátí
- zvuková signalizace ukončení provozu
- rukojeť pro snadné přenášení přístroje
Rychlé vysvětlení ovládacího panelu:
Start:
- tlačítko pro spuštění zvolené funkce
Cook Rice:
- pro výběr vaření rýže
- nabízí 3 možnosti přípravy:
- Fine Cook (kvalitní)
- Fast Cook (rychlá rýže)
- Crust (smažená rýže)
Food Select:
- tlačítko slouží pro výběr surovin (zelenina, ryba, maso)
- před stisknutím tohoto tlačítka zvolte druh přípravy pokrmů – jídlo lze smažit, dusit nebo připravit dle principu „Stir-Fry“ (příprava pokrmů v pánvi wok)
Temperature:
- tlačítko k volbě teploty přípravy pokrmů
Keep Warm/Cancel:
- tlačítko pro zapnutí a vypnutí režimu udržení teploty
- po každém ukončení jakéhokoliv procesu se funkce urdžení teploty automaticky zapne
Preset:
- vyberte jakoukoliv funkci a poté stiskněte tlačítko „Preset“ (předvolba), kterým nastavíte čas, kdy chcete, aby byla činnost ukončena
Cooking Time:
- po zvolení vybrané funkce tímto tlačítkem nastavíte dobu, po kterou chcete, aby se pokrm připravoval
Hourm/Min:
- držte tlačítko tři vteřiny a potom nastavte hodiny (po zvolení „Preset“ nebo „Cooking time“ je třeba, abyste nastavili hodiny tlačítkem „Hour/Min“
Automatické programy vaření:
- bílá rýže
- rychlá rýže
- dušená rýže
- polévka
- ovesná kaše
- kompot
- těstoviny
- jogurty
- vaření v páře (pomalé vaření)
- výroba korpusu
- smažení
- vaření zeleniny, masa, ryb
Technické parametry:
- objem: 1,8 l
- příkon: 860 W
- barva: bílá/nerezová
Obsah balení:
- lžíce
- držák na lžíci
- odměrka 160 ml
- parní koš
- naběračka
- napájecí kabel
Ke stažení:
Dále doporučujeme:
Produkťačka Monča radí:
1. recept:
Včera jsem poprvé vyzkoušela, jak hrnec funguje. Začínám od toho nejjednoduššího :-) takže jsem zkusila uvařit rýži Fine Cook, nebo-li „kvalitní“. Vše bylo strašně jednoduché. Koupila jsem si rýži Basmati a na 1 díl rýže jsem dala 1,5 dílu vody. Do hrnce jsem nasypala nejprve propláchnutou rýži a po té vodu (kterou jsem mimochodem zapomněla osolit) :-) Jelikož jsem dělala testovací várku, udělala jsem cca 4 porce, aby mohli i v práci kolegové ochutnat. Až na to, že tam chyběla špetka té soli… prostě mňamka!
PS: až bude chvilka času, vyzkouším smaženou rýži…
Krásný den Monča
2. recept:
Mrkev v páře – nejen že je tato úprava zeleniny velmi zdravá, ale je i velmi chutná. A příprava? Jak jinak, než jednoduchá. Do nádoby jsem dala cca litr vody, vložila jsem parní koš, do něj jsem rovnoměrně rozložila cca 1 kg oloupané a na půl překrojené mrkve a naprogramovala hrnec. Navolila jsem funkci „Steam“, nastavila jsem čas („cooking time“) na 20 minut, zvolila jsem jako druh potraviny – zeleninu („Vegetables“) a zapla start.
S pozdravem Monča
3. recept:
Dnes jsem vyzkoušela připravit oběd dle principu „Stir-Fry" (příprava pokrmů v pánvi wok). Chtěla jsem vyzkoušet směs z mletého masa na špagety. Na přístroji jsem tedy nastavila funkci „Stir-Fry", jako druh suroviny jsem navolila maso („meat“), nastavila jsem teplotu („temp“) na 180° C a čas („cooking time“) na 30 minut. Pak už jsem jen zmáčkla tlačítko start. Hrnec jsem nechala v tomto případě otevřený. Do nádoby jsem dala olej, okořeněné mleté maso a orestovala. Pak jsem zalila směs rajčatovým pyrém a nechala povařit. Celých 30 minut jsem se nemusela o pokrm vůbec starat – žádné připálení, apod.
Krásný den Monča
4. recept:
Včera jsem konečně vyzkoušela smaženou rýži (program „Crust“). Nejprve jsem uvařila rýži klasicky v programu Fine Cook, pak jsem jí vyndala, nechala chvíli vychladnout. Hrnec jsem mezitím umyla a přidala do něj cca 2 mm vrstvu oleje. Pak jsem do hrnce přidala rýži, sojovku a spustila program. Občasně jsem hrnec otevřela a promíchala. Rýže byla vynikající.
S pozdravem Monča