Brezzo Italský med z jetelových květů, 500 g (Miele di Trifoglio)
Popis
Italský Med z jetelových květů (Miele di Trifoglio)
Jetelový med se sklízí v letní sezóně. Nejvhodnější oblastí pro sběr tohoto druhu medu je Pádanská nížina.
Barva medu je velmi světlá a pohybuje se od téměř bílé až po slámově žlutou.
Zvláštností jetelového medu je jeho velmi jemná, neurčitá zeleninová vůně a chuť. V ústech působí svěžím dojmem a velmi připomíná mléčné bonbony. Právě pro tyto jemné, nenápadné vlastnosti je oblíbeným stolním medem a hodí se ke slazení jako náhrada cukru.
Vynikající jako stolní med a v kombinaci se zralými a kořeněnými sýry, které mají výraznou chuť a střední zralost, např. sýr taleggio.Vhodný i do zakysaných jogurtů Čistý jetelový med je stále obtížnější sehnat v důsledku řídnutí luk s jednou plodinou a z tohoto důvodu se tento med stává spíše vzácným a ceněným.
Období sklizně: červen-červenec
Oblast sklizně: Piedmont
Vůně: neurčitá zeleninová vůně
Chuť: působí svěžím dojmem a velmi připomíná mléčné bonbony.
Barva: velmi světlá a pohybuje se od téměř bílé až po slámově žlutou Krystalizace: v kompaktní hmotě s jemnými krystaly
Odborníci na med Brezzo respektují vlastnosti tohoto daru přírody v každé fázi výrobního procesu, který je přísně kontrolován a připravuje se bez tepelné úpravy. Zásahy do produktu jsou minimální a medy z různých šarží se nemíchají, aby se zachovala jejich typičnost.
Složení: med z jetelových květů (země původu: Itálie).
Výrobce Brezzo – Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Itálie
Hmotnost 500g
Složení med z jetelových květů (země původu: Itálie).
Země původu Itálie
Skladování skladovat na chladném suchém místě
Alergeny bez alergenů Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0.5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g Sacharidy 83.5 g z toho cukry 67.0 g Vláknina 0.0 g Bílkoviny 0.5 g Sůl 0.01 g