Zlaté zrnko Kuba “HOŘKÁ” - zrnková káva 500g
Popis
Pražení: stupeň 4 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Zpracování: mokrou metodou
Použití: espresso
Mletí: jemné / velmi tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Kuba je oblíbená nejen u mužů pro svou nahořklou tabákovou dochuť, ale také u všech, kteří ocení nahořklou kávu, která se vyjímá z ostatních.
Balíčky poznej: kávu Kuba najdete i v balíčcích kávy: Poznej nejprodávanější 1000g (Emílie, Brazílie, Kuba, Romeo, Etiópie), Poznej top3 pro zamilované 600g (Emílie, Brazílie, Kuba), Poznej 5 káv na velmi hořké espresso 1000g (Hamlet, Otello, Smrťák, Kuba, Oliver), Poznej 5 káv na hořké espresso 1000g (Olívie, Otello, Indie, Kuba, Indonésie)
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Kuba vyžaduje jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 2–3, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ○○○
Sladkost: ●○○
Hořkost: ●●●
Aroma: ●○○
Tělo: ●●●
Dochuť: ●●○
Kofein: ●○○