PAVIN CAFFE Extra bar 1 kg zrnková káva
Popis
Káva EXTRA BAR je především z kávových plantáží Brazílie a střední Ameriky /arabika/, robusta je z kávových plantáží Vietnamu, Indie. EXTRABAR je složen přibližně z poloviny robusty a poloviny arabiky, jedná se tedy o silnější kávu, vynikne v mléčných nápojích. Pro vysoký obsah kofeinu, sílu chuti a vyváženou hořkost i kyselost tuto kávu doporučujeme pro restaurace, káva má vysokou pěnu, silnou vůni čokolády a velmi chutná i jako lungo – prodloužená káva.
EXTRA BAR má tedy obzvláště jednoznačný charakter, plné a intenzivní tělo spolu s velmi atraktivní pěnou
Káva s vysokým obsahem kofeinu 2,5 – 2,9%
Káva Arabica i robusta vybraných ordůd pro směs EXTRABAR prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální – suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy – venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.
Název: Pavin caffé Extra bar
Složení: Poměr kávy Arabika a Robusta
Káva neobsahuje alergeny
Země původu: Střední amerika
Výrobce: Pavin caffé s.r.o., Via Chiesa, 47 35019 TOMBOLO (PD) Italy
Balení: 1 kg
Uchovávejte v suchu
Návod k použití: Zrnková káva je určena do automatických kávovarů a mlýnků na kávu. Vždy postupujete dle návodu na kávovaru nebo mlýnku.