MANUEL CAFFÈ Italia Zrnková káva CAPRICCIO, 60% Arabica 40% Robusty, 250g
Popis
Domácí kultura kávy
CELÝ SVĚT V ŠÁLKU KÁVY
Výběr „cru“, který bude použit ve směsi, je delikátní proces. To je důvod, proč je zásadní sledovat odlehlejší oblasti planety, abychom objevili, vyhodnotili a ochutnali suroviny nejvyšší kvality. Předními producenty na světě jsou Brazílie, Vietnam, Kolumbie a Indonésie: skutečné přírodní ráje, kde se kávě spontánně daří. S různou produktivitou následují tyto země Mexiko, Guatemala, Honduras, Peru, Etiopie a Indie.
SUROVINU SE VZDÁLENÝM KOŘENY
500 n. l.
Legenda vypráví, že kozy etiopského ovčáka Kaldiho náhodou sežraly listy a bobule kávovníku a začaly se toulat s energií a živostí, kterou nikdy předtím neprojevily.
Pastýř přinesl kouzelné ovoce do nedalekého kláštera, kde mniši vyrobili horký, hořký nápoj, který se brzy proslavil v celém arabském světě.
1450 n. l.
Z Etiopie se používání kávy rozšířilo do okolí, když v Jemenu vznikla první kávová plantáž v oblasti Kafa, země, která měla dát tomuto nápoji jméno. Pěstování kávy se časem rozšířilo v Arábii a v Egyptě, kde se káva brzy stala každodenním zvykem.
1528 n. l.
Ještě dnes není jisté, zda první zaznamenaná zásilka kávy vyložená na západě šla do Marseille nebo do Benátek v roce 1528. Odtud se dostala do všech evropských metropolí a brzy se stala po víně a pivu jedním z nejoblíbenějších nápojů.
1720 n. l.
Kolem roku 1720 některé závody opustily Francii a zamířily do Francouzské Západní Indie.
Lodě přistály na Martiniku, kde začalo vzkvétající pěstování kávy. Poté, co našel příznivé podnebí a terény, se rozšířil po celé Střední a Jižní Americe.
Vytvořit perfektní směs je opravdové umění a výběr „cru“, který do směsi vstoupí, je nesmírně důležitý. A jedním z hlavních hráčů je: likér, osoba, která vybírá množství kávy ke koupi, analyzuje je a hodnotí jejich přínos s ohledem na vyváženost směsi. Likér Manuel ztělesňuje dokonalý mix citlivosti a zkušeností, aby vdechl život receptům, které jsou neustále upravovány, aby získaly dokonalou chuť a rovnováhu.
ROSTLINA U PŮVODU PŘÍCHUTÍ
Existují různé druhy kávy, stálezeleného keře, který patří do botanické rodiny Rubiacee, jehož semena jsou jednoduše kávová zrna. Nacházejí se uvnitř ovoce, které je zvenku zelené a když je zralé a připravené ke sklizni, zčervená.
DVA TYPY PRO NEKONEČNÉ ČÍSLO SMĚSÍ
Známých druhů kávovníků je asi 60, ale dva z nich jsou nejběžnější: Arabica a Robusta. To první je sladké a voňavé, zatímco to druhé je plné a silnější. Nejlepší směsi zahrnují až pět nebo šest různých kvalit a mohou to být 100% Arabica nebo směs Arabiky a Robusty, v závislosti na přesném ideálu rovnováhy a dokonalosti.
„Monitorujeme nejvzdálenější oblasti planety, abychom objevili, vyhodnotili a ochutnali suroviny velmi vysoké kvality.“
Sklizeň je choulostivá operace, kterou lze provádět pomocí systému stahování, který poskytuje bohatou sklizeň, ale heterogenní kvality, nebo pomocí nejnákladnějšího a nejpřesnějšího systému sběru, ruční metody, kterou preferujeme a která zahrnuje výběr peckovice jednu po druhé. .
Za účelem oddělení fazolí od dužiny je lze jednoduše sušit na slunci nebo podstoupit mechanické odstranění dužiny a poté je ponořit do nádrží s vodou, kde se zbytková dužina odděluje, jak ovoce kvasí.
V této fázi jsou boby připraveny k odeslání do našich laboratoří v Conegliano.
Ke zničení kávy stačí jedno špatné zrnko. To je důvod, proč provádíme přesný výběr: zelená káva je pečlivě čištěna magnetickým a mechanickým ošetřením, aby se odstranily prašné látky a těkavé zbytky. Nyní jsou zrna připravena k pražení. Tuto pasáž provádíme před mixováním: pražení probíhá konvekcí, takže zrna nebudou v přímém kontaktu s plamenem a mohou těžit z harmoničtějšího a jednotného výsledku, který umocní jeho nejlepší organoleptické vlastnosti. Postupné chlazení vzduchem pak bude schopno povznést parfém skrytý uvnitř.
************************************
O MANUEL CAFFÈ DNES
„Jsme a vždy budeme rodinnou firmou, která pracuje s vášní, přesností a pragmatismem.
Nemluvě o sentimentu nezbytném k přeměně dobrého produktu na vynikající.“
Dnes je Manuel Caffè celosvětově synonymem italské chuti. Jsme přítomni v 65 zemích a na pěti kontinentech s produkty, které ztělesňují velmi přesnou vizi: poslání nabídnout gurmánům a milovníkům kávy dokonalou kávu, ovoce kombinace dokonalého zpracování, skutečné vášně, neustálých inovací a rafinovaných směsí, tlumočníků s dlouhou tradicí.
VÍCE NEŽ 40 LET HISTORIE
Vše začalo v roce 1975 v Conegliano Veneto, kdy Giuseppe De Giusti přeměnil svou vysoce uznávanou dílnu na společnost. A nazval to Manuel Caffè.
Celá rodina byla zapojena do toho, co se v průběhu let mělo stát příběhem o odhodlání, stálosti a úspěchu. Od té doby se nejlepší fazole na světě praží, nechají zrát, míchají a balí se stejnou vášní a prodávají se po celém světě.
Neustálé hledání kvality. To je předpoklad, který posouvá naši práci kupředu a je základem stále lepších a lepších směsí, spolu s konkrétní a neustálou podporou nabízenou všem operátorům v odvětví, kteří si vybírají produkty a služby Manuel Caffè. To vše proto, abychom mohli nabízet dokonalost každý den, v každé podobě.
„Naše směsi jsou vytříbenými interprety dlouhé tradice.“
DNA VYROBEN Z PŘESNÉ HODNOTY
Soudržnost, nadšení, energie. Společně se silným smyslem pro odpovědnost a neustálou touhou po inovaci přesvědčeni, že dobro musí představovat nekonečnou cestu k dokonalosti. S úctou ke spotřebiteli, ke všem, kdo se podílejí na výrobním procesu, ke konečnému spotřebiteli a za dodržování přísných standardů italské kávové tradice.
MANUEL VE SVĚTĚ
Rozhodli jsme se pracovat ve světě a pro svět. Proto chodíme osobně vybírat plantáže, kde nakoupíme ty nejlepší suroviny. Dnes dodává Manuel Caffè 11 zemí, včetně jihoamerických zemí, Indie, Indonésie a Vietnamu, zatímco vyvážíme do 65 zemí: USA, Střední východ, Jižní Korea a samozřejmě po celé Evropě, kde naše přítomnost rok od roku sílí.