COFFEEDREAM Káva na filtr ETIOPIE SIDAMO BOMBE - Gramáž: 100g, Typ kávy: Středně jemné mletí - espresso, mocca, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení na FILTR ( světlé )
COFFEEDREAM Káva na filtr ETIOPIE SIDAMO BOMBE - Gramáž: 100g, Typ kávy: Středně jemné mletí - espresso, mocca, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení na FILTR ( světlé )
Hmotnost
Popis
Druh kávy: 100% ARABICA
Země: Etiopie
Oblast: SIDAMA
Zpracovatelská stanice: BOMBE
Distributor: společnost DAYA BENSA
Metoda zpracování: suchá – natural
Pěstitel: Asefa Dukamo a jeho rodina
Nadmořská výška: 1920 –2020m nad mořem
Odrůda: Heirloom
Sklizeň Období: od října do prosince
Aroma: čokoláda, broskve
Chuť: Komplexní, ovocná
Tělo: střední, hladké, šťavnaté
Kyselost: nasládlá ovocná po broskvích
Bombe je pojmenována po horách Bombe v regionu Sidama, který se nachází jižně od mycí stanice Bombe.Tato stanice je vyvrcholením několika let tvrdé práce a příprav kávy v oblasti Sidama Asefy Dukamo a jeho rodiny. Pěstitelé doručující kávu žijí vysoko v bujném a krásném horském údolí Bombe. Jsou součástí členské organizace skládající se z 667 výrobců v různých částech pohoří.
Daye Bensa je společnost exportující kávu, kterou v roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamo.Asefa a Mulugeta mají mnoho zkušeností a začínali jako dodavatelé kávy v oblasti Sidama. Mladíci z rodiny, Kenean a Eliyas, se také později připojili ke společnosti, protože Daye Bensa začala růst. Nyní je společnost s pány jako Kenean, kteří vystudovali v USA práci v oblasti obchodu a financí, a Eliyas on Quality.
Bombe třešně se zpracovávají v Bombe Abore Washing Station nacházející se u řeky Bonora, která se proti proudu spojuje s řekou Gatta. Stanice je jedním z míst, odkud Daye Bensa šíří znalosti o zlepšování zpracovatelských technik zaměřených na kvalitu.
Kávová třešeň zde dodaná roste mezi 1920 a 2020 metry nad mořem. Zrna jsou velmi hustá, s vysokou koncentrací menších velikostí (většina velikostí sít na kávu 13–14), což odráží pomalé zrání ve vyšších nadmořských výškách.
Natural Bombe se vyrábí z dobře vybraných, zralých třešní. Třešeň se při příjmu nejprve plaví, aby se odstranila jakákoli třešeň nízké kvality, a poté se suší na afrických postelích po dobu 14 až 18 dnů.Třešně se lokálně loupou do netříděných přírodních zrn a přepravují se do Addis ke konečnému třídění.
Profil chuti: s příchutí broskví, borůvek podkreslené mléčnou čokoládou s nasládlou lehkou ovocnou aciditou. Káva má velmi příjemnou svěží a čistou chuť.
Tato pražená káva je vhodná pro alternativní přípravu se zachováním ovocných tónů kávy i při standartním stupni pražení, ale vypražená na filtr – mňam :-)