COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA FINCA ARECAS - Hmotnost: 100g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
COFFEEDREAM Káva KOSTARIKA FINCA ARECAS - Hmotnost: 100g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem
Pražená zrnková káva COSTA RICA SHB EP FINCA ARECAS – washed
Celý popisPopis
Země: KOSTARIKA
Druh kávy: 100% arabika
Kraj: Palmichal de Acosta, Central Valley, Terrazú
Certifikace: Regionální
Nadmořská výška: 1600 m.n.m.
Odrůdy: Red Catuai, Caturra
Sklizeň: prosinec až březen
Prodej: březen +
Příprava: promyté
Majitel: Rodolfo Valverde
Velikost farmy: 26ha
Velikost exportního balení: 69 kg GrainPro
Informace o kávě:
Finca Arecas je krásná farma nacházející se v Palmichal de Acosta, přesně tam, kde se region Central Valley setkává s regionem Tarrazu. Káva ve Finca Arecas roste ve stínu různých druhů původních stromů, nádherná řeka Tabarcia teče přímo ve středu nemovitosti a na farmě je spousta obřích velkolepých skal. Zajímavější než krása této velmi udržované farmy je mluvit s jejím majitelem Rodolfem Valverdem. Vyrůstal v chudobě, Rodolfo byl 6. ze 7 synů. Jeho rodiče se vždy snažili ho vychovávat v kladném vztahu ke kávě. Od doby, kdy mu bylo 8 let, během letních přestávek pracoval na sbírání kávy, aby nashromáždil dostatek peněz na nákup svých školních uniforem. Rodolfo, vždy pracovitý, zvědavý a šťastný, získal Finca Arecas před 3 lety, když se mu naskytla dobrá příležitost. Rodolfo má ke kávě zvláštní vztah, říká „káva mi dala všechno“. V těžké činnosti, kde mnozí běžně selhávají, dokázal Rodolfo vytvořit a šířit hojnost ve své komunitě.
Tato káva byla zpracována v Palmichal Mill.Po rozvláknění třešní bylo 100% slizu mechanicky odstraněno pomocí účinných strojů, aby se zabránilo použití přebytečné vody. Poté káva projde centrifluxem (tento stroj odstředivou silou odstraní povrchovou vodu a ušetří energii během sušení), fazole poté vstoupí na 38 hodin do rotační sušičky (v Kostarice známé jako Guardiola).Křivka sušení v této fázi je řízena softwarem, aby vždy poskytovala pomalé a rovnoměrné sušení.Poté, co káva zůstává dva měsíce v pergamenu, byla pomletá za sucha a roztříděna podle hmotnosti, hustoty, velikosti a barvy.Palmichal Mill přísné ekologické a sociální standardy. Malé množství vody použité během procesu je 100% upraveno a kontrolováno.
Chuťový profil:
S tóny čokolády, lískových oříšků a medu. Téměř neznatelná ovocná acidita.