Cena
Dostupnost
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Prémiový kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze o objemu 230g a kromě přípravy kakaového nápoje je také výborné pro pečení, přípravu polev či náplní.
můžete mít DNES
Van Houten horká čokoláda Passion vám svoji silnou chutí a tmavou barvou přiblíží nápoje italských kaváren. Nápoj je možno připravit rozmícháním ve vodě, anebo v mléku. Z balení připravíte až 35 porcí horké čokolády. Instantní směs obsahuje 33% kakaa.
můžete mít DNES
Van Houten horká čokoláda Selection je instantní směs pro přípravu čokoládového nápoje s obsahem kakaa 16%. Nápoj připravený ze směsi se vyznačuje silnou čokoládovou chutí. Možnost přípravy nápoje je rozmícháním do vody nebo do mléka.
Momentálně nedostupné
Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.
Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.