Dostupnost
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Říkáme mu „Horečka sobotní noci“. Vařila jsem během sobotní noci a popletla ingredince. To, co jsem měla hodit do kastrolu, kde bublalo chuteny, skončilo v jahodovém džemu. Brečela jsem a chtěla jsem várku vyhodit. Ale ta chuť mě prostě „dostala“. K sýru a skleničce vína prostě dokonalé.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Hrušky pozitivně ovlivňují naši náladu a pravou vanilku již staří Aztékové používali k povzbuzení srdeční činnosti a celkovému vzpružení organizmu. My používáme vanilku z Madagaskaru vonící po čokoládě, rumu a rozinkách. I přes svoji slaďoučkou chuť je džem samozřejmě se sníženým obsahem cukru.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Když skončí léto a dny nám znepříjemní sychravé počasí, začíná sezóna džemů s alkoholem. Jsou „zahřívací“ a někdy nám i zlepší náladu. Višeň-rum nebo višně v rumu ? :-) Vůně českých Vánoc. Takže žádný kubánský rum, ale Božkov !!! Ideální jen tak na lžičku nebo na světlé pečivo či do moučníků.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Ostružinový džem nepasírujeme. Zrníčka ostružin, stejně jako malin, obsahují minerály, vitamíny a pektin, který je důležitý při vaření džemu. Jeho příjemná jemná chuť vynikne v kombinace se sýrem Parmezán, ale nadchne vás i na pečivu nebo třeba na vánočce.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Hrušky mají málo vitamínu C, ale zajímavý je podíl vitamínu B. Proto hruška a vlastně i náš džem pozitivně ovlivňuje naši náladu ! Tento slaďoučký džem příjemné textury milují děti, ale famzoní je jeho spojení se sýrem s bílou plísní. Zkuste plátek Brie s hruškovým džem a listem salátu.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Náš malinový džem je opravdu jako sen. Patří mezi nejoblíbenější snídaňové džemy. Voní létem, lesem a chutná famózně jak na pečivu, tak v jogurtu nebo na palačinkách. Maliny do džemu zásadně nepasírujeme, protože v malých zrníčkách se ukrývá mnoho cenných látek, jako je vápník a zinek.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Až budete hřešit u této karmínově červené skleničky, mějte na paměti, že dietologové doporučují konzumaci višní při redukčních dietách. A pokud je vám to málo, tak višně podporují imunitní systém a chrání srdce. A to je dostatečný důvod k tomu, abyste zkusili tento lahodný, marcipánem vonící džem.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Angrešt – moje mládí. A jeden z mých nejoblíbenějších džemů. Okouzlí vás specifickou nakyslou chutí. Navíc je bohatý také na vlákninu, která našemu tělu jen prospěje. Chutná jak na pečivu, tak v palačinkách.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Příznivci zdravějších variant si k tomuto džemu zajisté najdou cestu. Poznáte, že je bez cukru i bez jakýchkoliv náhražek typu jablečný koncentrát, ale k banánovým lívancům je ideální. Je to prostě jen 100% borůvka !
můžete mít 15.11. - 18.11.
Hříšně smyslný džem se 70 % Lindt čokoládou. Jeden z našich bestsellerů. Zamilovali si ho i chuťově více konzervativní zákazníci. Je to také ideální dárek, který ocení všichni – maminka, babička, vnučka…ale i muži milují sladké a my to víme :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Borůvky nemixujeme, ve skleničce jsou jen samé celé borůvky. Nebudu vám radit, jak nejlépe si na něm pochutnat. Bude vám totiž chutnat vždy. Na lívancích chutná famózně, ale i v jogurtu a na pečivu. Jen počítejte s tím, že budete mít modrý úsměv :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Džem z loupaných BIO broskví ze sadů manželů Weberových. Jeho delikátní chuť je úžasná nejenom na pečivu nebo palačinkách, ale také ve spojení například se sýrem Camembert.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Brusinky a svíčková. Ano, souhlasím s vámi :-) Naše brusinky jsou ke svíčkové ideální. Není to vlastně ani džem v pravém slova smyslu. Celé plody nejprve marinujeme a pak zavaříme do skleniček. Příjemně nahořklá chuť vynikající také ke grilovaným sýrům, paštikám a uzeninám.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Receptura džemu z černého rybízu je naše know-how, tedy vlastně mého dědy. Od něj jsem se naučila tento džem vařit. Má příjemně „mazací“ texturu a tak se ideálně hodí i do moučníků. Když upeču doma perník nebo brownies, děti ho bez kombinace s naším rybízovým džemem nechtějí :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Často jí říkáme „babiččina rybízová“. Bez džemu z pasírovaného červeného rybízu si neumíme představit Vánoce a linecké cukroví. Chutná samozřejmě i na křupavé houstičce s máslem, a proto ho máme v naší nabídce celoročně. Budete ho potřebovat i pokud rádi pečete rolády a dorty.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Lahodný a slaďoučký fíkový džem z čerstvých plodů dozrálých v září ve Středomoří. Fík je považován za ovoce, ale ve skutečnosti je to uzavřený květ fíkovníku. Nezapomeňte servírovat ke každé sýrové míse. Džem se hodí ale i na tousty, pečivo, do jogurtu. Kombinací je bezpočet.
můžete mít 26.11. - 29.11.
Jen jahody a zase jahody! A když bez cukru, tak opravdu bez cukru. Nepřidáváme ani jablečnou šťávu nebo koncentrát, rozinky, stévii nebo jiné alternativy sladidla. A díky opravdu velkým kusům jahod nechutná jako dětská přesnídávka, i když i děti ho milují :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Tento džem není chutney, je to stále džem, kde převažuje chuť malin, která opravdu není přebita pálivostí čerstvých chilli papriček. Habanero nepoužíváme, nebojte se :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Asi víte, že rebarbora je zelenina. Ale to nic nemění na tom, že v kombinaci s malinou je neodolatelná. Příjemné nakyslá, výrazná chuť. Moje srdcová záležitost. Tento džem u nás doma nikdy nesmí chybět.
můžete mít 15.11. - 18.11.
Ve skleničce najdete jen 100% ovoce a jako vždy zpracováváme jen ovoce prvotřídní kvality. Přidáme čerstvě vylisovanou citronovou šťávu a pokud si druh ovoce žádá, tak přírodní citrusový pektin. Ve 100 gramech džemu je jen 84 kcal ! Takže opravdu bez výčitek a můžete si i přidat :-)
můžete mít 15.11. - 18.11.
Chuť Karibiku dorazila i k nám! Neexistuje lepší exotická kombinace! Maracuja neboli Kristovo ovoce příjemně osvěží mangový džem. Občas v džemu „křupne“ semínko, ale nám to nevadí. Pro nás je to exploze intenzivní chuti. Tohle prostě musíte vyzkoušet, to je ráj na zemi!
můžete mít 15.11. - 18.11.
Už jako malá jsem tento džem milovala. Do hrnce jsme s babi a dědou dávali všechno, co jsme na zahradě nasbírali. Rybíz – červený i černý, jahody, ostužiny, maliny. Tento džem je skvělý – příjemně kyselý díky rybízu, vonící po malinách a jahodách.
Momentálně nedostupné
Léto ve skleničce. Je pravda, že když o prázdninách vaříme zásoby meruňkového džemu na sklad, tak vidíme oranžově:-)Ale meruňkový džem stejně jako jahodový, patří k naší české klasice. Je mnoho důvodů, proč bychom měli jíst meruňky. Tak když nemáme čerstvé, je volba jasná ! Náše oranžová sklenička !
Momentálně nedostupné
Poctivá výroba a božská chuť! Nejprodávanější klasika, bez jahodové to prostě nejde. Ten náš si zamilujete. Džem vaříme tak, aby si zachoval barvu, vitamíny, vůni i svěžest jahod. Je naprosto dokonalý. Kdo ochutná, neodolá :-)
Momentálně nedostupné
Rodinná firma, která vyrábí domácí marmeláda v Praze.