Sens Pražení jedlí cvrčci v dárkové krabičce - čokoládoví
Popis
Cvrčci jsou dobrým zdrojem bílkovin jako nejlepší hovězí maso, ale jsou daleko ekologičtější, jelikož spotřebují 2 000 krát méně vody.
Příchutě cvrčků:
- v tmavé čokoládě
- v mléčné čokoládě
- v bílé čokoládě
- v mléčné čokoládě se skořicí
Cvrčci jsou baleni v průhledných tubách. Tuby můžete znovu použít jako dózy na koření
Jak jíst pečené cvrčky?
Cvrčci jsou zdravější variantou chipsů. Cvrčky můžete jíst místo chipsů či oříšků. Jsou oblíbené jako svačina k pivu či vínu. V Mexiku se cvrčci jedí také jako hlavní jídlo – chapulinas. Cvrčky si můžete například posypat salát či rizoto.
Původ cvrčků:
Cvrčci se chovají na farmách v kontrolovaném prostředí, ve kterém mají dostatek volného prostoru (jsou zvyklí žít v hustých populacích ve volné přírodě). Před každou sklizní se cvrčci ochladí, čímž se uloží k zimnímu spánku, podobně jako hmyz, jenž je vystaven chladnému počasí.
Výživové údaje:
Skladování:
Po otevření sáčku cvrčky ihned spotřebujte. Cvrčky skladujte na chladném a tmavém místě, při teplotě do +25 °C.
Upozornění:
Osoby alergické na měkkýše a korýše či roztoče mohou mít také alergickou reakci na cvrčky.
Může obsahovat stopy skořice, ořechů, skořápkových plodů, mléka a lepku.